glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Bărbat salvat din flăcări de cinci elevi ai Școlii Militare din Fălticeni

Cinci tineri care vor să devină jandarmi au devenit eroi pentru un bărbat din satul Batiz. Ieri dimineață, în timp ce se îndreptau spre Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara, pentru stagiul de practică, aceștia au salvat viața unui bărbat, care era cuprins de flăcări.

MAIN 2Pensionarul de 70 de ani și-a dat foc din greșeală. Omul a încercat să facă focul în sobă, dar într-o clipă de neatenție a turnat benzină pe hainele sale, iar în momentul în care a aprins chibiritul s-a autoincendiat. Omul, cuprins de flăcări, a ieșit apoi din casă, pentru a cere ajutor, și doar norocul a făcut ca, în acel moment, cinci tineri, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, să treacă cu mașina prin zonă. „În timp ce se deplasau către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara în vederea executării stagiului de practică, 5 elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni (Ciorogar Sergiu-Adinel, Seleşan Răzvan-Petrică, Merean Florin-Emanuel, Bulimej Ionuţ şi Zgârcea Denis-Vlăduţ) au sesizat un bărbat în flăcări care alerga pe marginea drumului din localitatea Batiz. Elevii au oprit maşina pentru a sări în ajutorul bărbatului. Doi dintre ei au dus bărbatul la râul din apropiere pentru a stinge flăcările care l-au cuprins, iar ceilalţi trei au folosit extinctorul din maşină pentru a stinge incendiul din bucătaria casei.

Numitul V.S. le-a spus elevilor că voia să aprindă focul în sobă folosind benzină. Acesta nu a observat faptul că şi-a dat cu combustibil şi pe haine, iar în momentul când a aprins chibritul a fost cuprins de flăcări”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara.

Victima are arsuri pe aproximativ 50% din corp

Imediat după ce au reușit să stingă flăcările care îl cuprinseseră pe bărbat, viitorii jandarmi au sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi au asistat victima până la sosirea ambulanţei şi a pompierilor, deoarece aceasta prezenta răni şi arsuri. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, starea bărbatului este gravă, acesta având, la o primă investigație, arsuri pe aproximativ 50% din suprafața corporală, inclusiv arsuri pe căile respiratorii.