glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Autobergamo şi-a prezentat noile achiziţii şi noul proiect

Cei doi jucători brazilieni care au semnat pentru campioana României la futsal au fost prezentaţi ieri în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul clubului Autobergamo Deva. Tot atunci Dorin Popa, preşedintele lui Autobergamo, a expus şi strategia de viitor a clubului, proiectele sale şi noul concept „Totul pentru Deva”.

A fost confirmată şi venirea la Deva a tehnicianului brazilian Ricardo Sobral „Cacao”, fost la Kairat Almaty, „unul din primii doi – trei antrenori din lume ca valoare la ora actuală, care va veni la noi pe la mijlocul lunii aprilie, în primul rând în calitate de prieten, ca să ne ajute”, cum l-a caracterizat Dorin Popa.

„Pedro” şi „Andre” vor trebui să demonstreze că pot juca la Deva

Noii sosiţi sunt Pedro Henrique Da Silva, născut în 28 aprilie 1998, şi Andre Luis, născut în 13 iunie 1997, doi jucători tineri, după cum se poate observa, primul venit de la Borafogo din Rio de Janeiro, al doilea din Santa Caterina, La Palma. Ambii au adunat deja titluri şi trofee la juniori în competiţiile din Brazilia, ţara numărul 1 în futsalul mondial. „Am decis să vin aici pentru că am aflat de acest proiect al vostru. Am auzit că Autobergamo este un club mare din Europa, am căutat pe internet şi am găsit că a jucat în Cupa Campionilor”, a declarat Andre, în timp ce Pedro a completat: „M-am decis să vin la Deva pentru că este un club serios. Ştiu că futsalul e diferit în Europa, sunt un jucător tânăr, vreau să învăţ, să cresc în joc şi să ajut la acest proiect”.

„Andre a venit la solicitarea expresă a antrenorului Cacao, Pedro la recomandarea unui impresar din Spania cu care am mai colaborat şi în care avem încredere. I-am urmărit, am văzut jocuri de-ale lor, nu i-am adus pe nevăzute. După cum v-am mai spus, din vară intenţionăm să aducem jucători tineri la echipă, iar pe aceştia doi i-am adus deja pentru sfârşitul de campionat, sunt băieţi tineri şi aşteptăm mult de la ei. Au trei – patru luni să demonstreze că pot face parte din proiectul de viitor al lui Autobergamo”, a spus Dorin Popa, preşedintele clubului devean.

Ce înseamnă proiectul „Totul pentru Deva”

„Scopul nostru la club a fost de la bun început să obţinem performanţă sportivă, dar şi să promovăm imaginea oraşului Deva atât pe plan naţional cât mai ales internaţional, să creem o imagine pentru această comunitate. Trebuie să redăm mândria sportivă comunităţii locale, să facem în aşa fel încât orice spectator care asistă la un meci de-al nostru să fie mândru că e suporter din Deva, în orice sală din Europa s-ar afla. Încercăm să popularizăm acest sport cât mai mult posibil, avem şi echipa U-19, care este pe primul loc în seria ei de campionat şi joacă sâmbătă la Craiova prima manşă pentru intrarea în Final Four din Cupa României. Toţi componenţii lotului nostru de juniori sunt născuţi în Deva, iar trei dintre aceştia sunt internaţionali, selecţionaţi la lotul României U-19, portarul Darius Savu, Mihnea Toader şi Zabar Kovacs. Iată că nu doar aducem jucători străini sau internaţionali români consacraţi, ci şi contribuim cu ceva. Tot pentru promovarea futsalului ne gândim să jucăm câteva meciuri şi în alte oraşe din judeţ, indiferent de culoarea politică a primarilor de acolo, nu ne interesează acest aspect”, a ţinut să precizeze preşedintele lui Autobergamo Deva.

Vom reveni pe larg în „Glasul Hunedoarei” cu amănunte despre acest proiect al clubului Autobergamo, pentru că acesta nu vizează doar aspectul strict sportiv, ci şi subiecte de interes pentru întreaga comunitate locală.