glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Au început înscrierile pentru Concursul Național „Școala Zero Waste”. Elevii hunedoreni pot câștiga o tablă interactivă pentru școala lor

Elevii din învăţământul primar şi gimnazial din judeţul Hunedoara au ocazia să câştige o tablă interactivă pentru şcoala lor, participând la un concurs de educaţie ecologică şi colectare selectivă. Este vorba despre „Şcoala Zero Waste”, competiţie care ajunge anul acesta la cea de-a VI-a ediție.

„Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România. Perioada de desfășurare a competiției este 5 Martie – 11 Mai 2018. Potrivit inițiatorilor concursului, înscrierile au început de ieri și se desfășoară până în 2 martie. Aflat deja la a VI-a ediție, concursul susține și întărește obiceiul colectării selective începând cu vârsta la care copiii își formează valori și deprinderi pe care le vor avea tot restul vieții. Ediția 2018 a competiției dă ocazia școlilor să câștige mult mai multe premii. Acestea vor putea opta pentru a se înscrie într-una din cele două secțiuni ale concursului (clasele I-IV și V-VIII), cu activități adaptate pe segmentul respectiv de vârstă. Cei mai buni și implicați cinci elevi din primele cinci școli clasate la fiecare secțiune vor participa la „Zero Waste Summer Camp”, tabără de educație ecologică organizată lângă Timișoara în a doua jumătate a lunii August 2018. Dintre acești elevi vor fi desemnați câștigătorii ediției 2018 a concursului. Premiile vor consta în laptopuri, biciclete, tablete și multe altele oferite de Continental Anvelope Timișoara, partener tradițional al concursului, împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun.

Desfășurarea competiției

Concursul este simplu. Școala care acumulează cele mai multe puncte este desemnată câștigătoare. Punctele se obțin din organizarea a cât mai multor acțiuni educaționale din lista oferită de organizatori și din colectarea selectivă a mai multor deșeuri reciclabile: hârtie/carton, aluminiu, plastic/pet și altele. Detalii suplimentare despre procedura de înscriere și desfășurarea concursului pot fi găsite pe site-ul organizatorului, EcoStuff Romania – http://www.EcoStuff.rosau pe pagina de Facebook –  https://www.facebook.com/scoalazerowaste. „Prin participarea în Școala Zero Waste elevii și profesorii direct implicați își vor îmbogăți bagajul de cunoștințe privind protecția mediului și conceptul <zero waste – fără deșeuri>, își vor dezvolta o atitudine responsabilă față de mediu și vor pune bazele unui sistem de educare și pregătire a celorlalți elevi și cadre didactice pentru a acționa într-un mod sustenabil în școala și comunitate”, au precizat organizatorii.