glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

12 ore înot continuu pentru o cauză nobilă. Avram Iancu a reușit să strângă 1.000 de euro pentru Patric

Înotătorul Avram Iancu, binecunoscut pentru performanţele sale de a traversa înot Canalul Mânecii şi fluviul Dunărea, de la izvoare la Marea Neagră, a reuşit să strângă 1.000 de euro pentru un copil bolnav din Petroșani, după ce a înotat 12 ore în continuu.

Patric Andrei este un băiețel de doar șapte anișori, din Petroșani, elev în clasa I, la Școala Nr. 6 din localitate. În urmă cu ceva timp, băiețelul a fost diagnosticat cu o tumoare, iar pentru a avea o șansă la viață este nevoie de tratamente și intervenții costisitoare, el fiind în acest moment internat la Spitalul „Marie Curie” din București. Profund afectat de acest caz, înotătorul Avram Iancu a decis să înoate în mod caritabil pentru Patric, la Bazinul Didactic din Petroșani, 12 ore neîntrerupt. În plus, pentru a strânge cât mai mulţi bani pentru băieţel, Iancu şi-a scos la licitaţie, pe pagina sa de socializare, casca de înot şi ochelarii pe care i-a folosit atunci când a reuşit să traverseze înot, doar în slip, Canalul Mânecii, la capătul unui efort de 17 ore şi 54 de minute în care parcurs 62 de kilometri între ţărmurile Marii Britanii şi Franţei. Astfel, după 12 ore de efort continuu, luni seara, în jurul orei 21:00, bibliotecarul și-a încheiat cu succes actul caritabil. „Casca de înot și ochelarii care m-au ajutat să traversez înot Canalul Mânecii, scoase la licitație, cu prețurile de pornire de 500 lei, respectiv 750 lei, au fost adjudecate de către domnul Ringo Damureanu din Craiova, care a oferit prețul de 2.000 lei pentru fiecare, adica 4.000 lei în total. S-au mai strâns 640 lei în pușculița în care au donat înotătorii de la Bazinul de înot din Petroșani. Așadar, 4.640 lei (echivalentul a 1.000 de euro) fătă banii depuși direct în cont. Vă mulțumesc tuturor pentru donații. Țin să mulțumesc celor care au licitat diverse sume. Felicitări câștigătorului. Mulțumesc prietenilor care mi-au adus mâncare pe timpul zilei și care m-au ajutat în diverse feluri. Patric, îți doresc multă sănătate. Doamne ajută!”, a declarat Avram Iancu la finalul înotului caritabil.

Bibliotecarul Avram Iancu a reuşit în acest an performanţa de a înota 2.860 de kilometri, de la izvoarele Dunării până la vărsarea fluviului în Marea Neagră. El a devenit astfel primul om care a parcurs înot fluviul fără un costum de protecţie sau alte materiale ajutătoare. Parcurgerea Dunării înot este a doua perfomanţă mondială a lui Avram Iancu. El a reuşit să traverseze înot şi Canalul Mânecii, pe 30 august 2016, fără să poarte costum de neopren, după 17 ore şi 54 de minute în care a parcurs 62 de kilometri prin apele reci care despart Franţa şi Marea Britanie.