glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Perla restaurantelor din Deva e, din nou, la dispoziţia ta (GALERIE FOTO)

Ieri s-a redeschis Restaurantul „Perla” din reşedinţa de judeţ. O familie din Sebeş a răspuns pozitiv provocării de a readuce la dispoziţia devenilor unul dintre localurile a cărui „dispariţie” temporară din „circuit” a fost regretată de mulţi. Mai curat, mai bine gândit şi mai frumos amenajat, complexul de 1.700 de metri pătraţi este refugiul perfect: mâncare bună, atmosferă liniştitoare şi răcoroasă, departe de praful străzilor din Deva şi de tot tumultul urban.

Schimbarea în bine a restaurantului Perla se vede încă de la scările de acces, de jos, din spatele parcului. Au fost refăcute şi sunt acum ornate cu ghivece cu flori. Intrarea este marcată corespunzător şi indică destul de clar faptul că e vorba de un local cu o vechime de peste 50 de ani. Terasa are şi ea îmbunătăţiri. Zona centrală e delimitată cu arbuşti ornamentali, iar în partea din stânga intrării există un spaţiu generos, destinat exclusiv celor mici.

Separeul de la parter arată impecabil. Pe terasă şi în separeul de la parter, de săptămâna viitoare, urmează să fie servit „meniul zilei”, la un preţ de maximum 18 lei, cu tot cu băutura răcoritoare.

Suspendaţi în norul de verdeaţă

La etaj a fost reamenajat, reutilat şi redecorat restaurantul. Aici se vor servi mâncăruri în regim „a la carte”. Terasa principală de la etaj este şi ea primitoare, cu canapele moi şi joase, astfel încât să se păstreze senzaţia că te afli suspendat undeva într-un nor de verdeaţă. Băile de la etaj au fost refăcute total. Terasa secundară, situată în partea nord-estică a restaurantului, nu este încă disponibilă. Cel mai târziu, la anul, ea va fi acoperită cu un cort şi „unită” cu zona de restaurant, astfel încât aici să poată avea loc petreceri cu un număr considerabil de participanţi, mai ales nunţi.

Redeschis după patru ani

Restaurantul „Perla” este acum în administrarea unei familii din Sebeş. Băiatul familiei, Claudiu (25 de ani), a fost cel care a descoperit oportunitatea. A fost destul de greu să-şi convingă părinţii, dar s-a ajutat de faptul că mama lui visa încă de  acum 20 de ani să deţină un restaurant de care să se ocupe „ca la carte”. „În februarie, un prieten din Deva mi-a spus că există aici un restaurant frumos, dar care stă închis. Mai întâi l-am văzut aşa, de după gard. Apoi am intrat şi… nu are rost să vă spun ce-am găsit aici. N-am dezarmat. Locul este excelent, are o tradiţie încă din 1960 şi vrem să-l redăm devenilor, dar şi turiştilor care vizitează Deva. Vrem să avem cel mai gustos şi mai săţios meniu, cea mai bună ofertă de catering (în curând) şi să fim cele mai bune gazde pentru evenimente, în special pentru nunţi. Deocamdată îi aşteptăm cu drag pe microbişti. Am instalat două televizoare de 1,62 m, o să mai punem încă două, plus una pe terasa copiilor. Încercăm să ne organizăm foarte bine şi dorim să le oferim clienţilor noştri un loc în care să se simtă cât mai bine, pentru că ăsta e cel mai important lucru”, spune Claudiu.

Restaurantul „Perla” funcţionează zilnic, de la 10.00 la 23.00. Ca în orice local care-şi respectă clienţii, ora de închidere nu este una fixă.

Restaurantul „Perla” a fost închis în 2012. Din ce cauze şi ce s-a întâmplat între timp, nu mai contează. „Contează că s-a redeschis”, spun noii administratori.

Back to top button