„Citadela Festival” mai aduce ceva bun: „Bun Burger”
Un tânăr devean stabilit la Timişoara revine acasă pentru a le arăta alor săi ce înseamnă un burger adevărat. Vlad Vicol, ajutat de prietenii săi, Mihai şi Izi, va fi prezent în food-cort-ul amenajat la baza Telecabinei cu un produs care face deja furori în Timişoara: „Bun Burger”.
E vorba despre un burger de vreo 400 de grame, cu carne de vită special aleasă şi chiflă făcută de Vlad. „Aceste două ingrediente, dacă nu sunt bune, orice altceva ai avea într-un burger, acel burger nu e bun”, spune Vlad. Tânărul povesteşte că s-a apucat de făcut burgeri acasă după ce, într-o seară, în Timişoara, a mers cu prietenii să mănânce într-un restaurant nou deschis. Experienţa a fost mai mult decât dezamăgitoare, aşa că Vlad s-a decis să-şi facă el un burger acasă. Le-a făcut burgeri şi prietenilor. Au fost atât de buni încât aceştia l-au bătut la cap „să facă ceva, că e păcat să nu facă”. Vlad e project-manager într-o multinaţională din Timişoara. Deocamdată nu renunţă la job-ul său. A făcut, totuşi, ceva. Şi-a făcut o firmă şi acum îl duce pe domnul „Bun Burger” la evenimente (private sau publice). „Costă vreo 20.000 de euro să începi ceva în domeniul ăsta, aşa că… Chiar şi un van (o dubiţă), cum se poartă acum, costă destul de mult. Vrem însă să le arătăm devenilor
ce înseamnă un burger adevărat. La ora asta, în Deva, nu prea ai de unde să iei un burger aşa cum se cuvine. Al nostru e făcut cu chile făcute de mine, doar cu carne de vită aleasă doar de mine, pentru că trebuie să fie dintr-o anumită parte, cu un anumit procentaj de grăsime. Ah, şi mai e şi un sos făcut de mine, pe lângă celelalte ingrediente, să le zicem obişnuite: ceapă roşie, castraveţi muraţi, salată şi aşa mai departe”, mai spune Vlad Vicol. Burger-ul lui costă 25 de lei (mai mult decât orice alt produs asemănător din Deva), dar şi aici, tânărul devean vine cu o explicaţie: „E ca şi când ai merge la restaurant şi ai avea de ales între un piept de vită argentiniană la 80 de lei şi o simplă ceafă de porc la 15 lei. Eu cred că produsul nostru merită bănuţii ăştia. Cine o să-l încerce nu va fi dezamăgit”.
One Comment