glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Ziua Universală a Iei, Festivalul Luminii, „Gothic Milonga” și filme – pe agenda de timp liber

Pentru acest final de săptămână hunedorenilor le-au fost pregătite mai multe evenimente cultural-artistice și de divertisment. Așadar, cinefilii pot viziona o serie de filme la cinematograful „Patria” și „Flacăra”, iar pasionații de tango sunt invitați la „Gothic Milonga”. Hunedorenii care doresc să descopere bucuria lucrurilor mărunte sunt așteptați la Festivalul Luminii, iar iubitorii de tradiție au ocazia să participe la Ziua Universală a Iei.

Programul filmelor la „Patria” și „Flacăra”

Cinefilii din județ pot viziona în acest weekend patru filme la Cinematograful „Patria” din Deva. Este vorba despre „Dovlatov” (regizat de Aleksey German), „Moștenire diabolică” (reg. Ari Aster) și „Cu drag, Simon” (reg. Greg Berlanti). Filmele rulează începând de astăzi și până duminică, primul de la ora 15:00, al doilea de la 17:30, iar ultimul de la 20:00. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei. În ceea ce privește programul filmelor la Cinematograful „Flacăra” acesta este următorul: vineri – ora 17:00: „Jaf cu clasă” (2D, reg. Gary Ross); ora 20:00: „Răzbunătorii: Războiul Infinitului” (3D, reg. Anthony Russo, Joe Russo); Sâmbătă – 11:00: „Jim Button și Lukas, mecanicul de locomotivă” (2D, reg. Dennis Gansel); 14:00: „Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar” (2D, reg. Fernando León de Aranoa); 17:00: „Solo: O Poveste Star Wars” (3D, reg. Ron Howard); 20:00: „Jaf cu clasă” (2D, reg. Gary Ross); duminică – 11:00: „Jim Button și Lukas, mecanicul de locomotivă”; 14:00: „Răzbunătorii: Războiul Infinitului”; 17:00: „Iubindu-l pe Pablo, urându-l pe Escobar”; 20:00: Solo: O Poveste Star Wars”. Prețul unui bilet la un film 3D va fi de 16 lei, iar la cel 2D –12 lei. Pentru copiii sub 5 ani, un bilet va costa 10 lei. Ochelarii 3D se vor preda la intrarea în sală și spectatorul are obligația să-i înapoieze la ieșirea din sală.

Noapte de tango la Castelul Corvinilor

Hunedorenii sunt invitați în acest final de săptămână la un eveniment cu totul special. Este vorba despre „Gothic milonga”, o seară de tango deosebită prin faptul că este organizată într-un spaţiu ce nu are nevoie de nicio prezentare: Castelul Corvinilor, un monument istoric de o inestimabilă valoare, un loc plin de istorie şi de arhitectură. Sala Dietei, locaţia care va găzdui milonga, este cea mai mare şi mai primitoare sală din castel oferind posibilitatea dansatorilor de a se desfăşura confortabil pe ronda de dans. Tdj. Norbert Nemethi va face spectatorii să plutească în dans pe cele mai alese tande. Evenimentul este organizat de Tango Otros Aires în colaborare cu Primăria municipiului Hunedoara şi Castelul Corvinilor și va avea loc sâmbătă, între orele 16:00-21:00. Accesul la milonga este gratuit pentru toţi dansatorii de tango şi se face pe bază de ,invitație (organizatorii îi roagă pe doritori să descarce și să listeze invitația de pe pagina evenimentului pentru a facilita accesul la intrare). În plus, după o seară minunată la „Gothic milonga”, Tango Otros Aires invită publicul duminică, între orele 12:00-17:00, la o altă milonga, de această dată, în sala mare a Cercului Militar din Deva.

Festivalul Luminii la Deva

Devenii, și nu numai, sunt invitați, astăzi, să descopere bucuria lucrurilor mărunte, luând parte la Festivalul Luminii. Evenimentul ajunge anul acesta la cea de-a VIII-a ediție, este organizat de Primăria Municipiului Deva, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” şi Cercetaşii României și va avea loc de la ora 17:00, în Parcul „Cetății” din Deva. Potrivit organizatorilor, peste 10.000 de lumânări şi gulguţe din hârtie reciclată vor crea atmosfera de poveste a evenimentului, luminând parcul de la poalele Cetăţii – pe alei sau suspendate pe spirale şi plase din sârmă. „Timp de cinci ore, aproape 100 de voluntari şi cercetaşi vor împărţi parcul în cinci mari arii, separate în funcţie de activităţile care se vor desfăşura în fiecare zonă. Aria Inspiraţională va fi una dintre cele mai largi şi va include ateliere de vise, gânduri bune şi pictură pe pânză, ateliere de meditaţie, de bătaie în culori şi mandale creative (cercuri alcătuite din imprimeuri geometrice simbolizând geometria Universului). În centrul atenţiei va fi un schimb inedit de cărţi – trecătorii vor putea lua o carte în schimbul alteia, se vor aşeza pe iarbă şi vor citi cufundaţi în lumea gândurilor. În Aria Copilăriei vor fi organizate ateliere de pictură pe faţă, jocuri şi pişcători colorate, dar şi un cort de board games în care sunt aşteptaţi toţi copiii pasionaţi de jocurile sportive de masă. Programul festivalului include şi Aria Jongleriilor, unde participanţii vor avea ocazia să-şi testeze echilibrul şi coordonarea corporală, intrând, pentru o seară, în lumea minunată a circului. Zona centrală a Parcului <Cetăţii> va fi dedicată fotografiei şi concertelor de muzică folk, iar în Aria Cercetăşiei va fi organizat un atelier de noduri în care cercetaşii între 7 şi 11 ani îi vor învăţa pe participanţi o varietate de noduri utile în diferite situaţii”, au anunțat organizatorii. Festivalul Luminii a fost organizat pentru prima dată în 2004, la Cluj-Napoca, de un grup de cercetaşi care au dorit să ofere copiilor şi tinerilor o educaţie non-formală, prin responsabilizarea acestora şi dezvoltarea abilităţilor. În prezent, evenimentul se desfăşoară în toată ţara, sub genericul „Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte!” şi are darul de a „aprinde lumina” în vieţile tuturor celor care iau parte la el – organizatori şi spectatori.

Ziua Universală a Iei la Hațeg

Destinația Ecoturistică Țara Hațegului – Retezat și Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului în parteneriat cu Cooperativa Hațegana și Primăria Hațeg invită hunedorenii, cu mic cu mare, la Ziua Universală a Iei. Evenimentul are loc astăzi, de la ora 17:00, la sediul Coperativei Hațegana. Din program face parte inaugurarea Centrului Expozițional al Cooperativei Hațegana, dansuri populare din Țara Hațegului și Ținutul Pădurenilor, Parada Iei (moment realizat de către voluntarii pentru Geoparc), demonstrație de brodat  și un recital al taragotistului Pera Bulz.

Vezi și

Close