glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

(VIDEO) Violatorul din Hunedoara, la un pas de a fi linșat

Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, din Hunedoara, care este acuzat că a violat o taximetristă din localitate, a fost la un pas de a fi linșat de oamenii din cartierul Micro 6, atunci când a fost prins de polițiști. Deși oamenii legii au încercat să liniștească spiritele și să îl protejeze pe suspect, totuși, cu greu a scăpat de furia oamenilor.

În cursul zilei de luni, polițiștii hunedoreni au reușit să dea de urma violatorului. Petru Bățălan nu se ascundea, ci a fost găsit pe o stradă din cartierul Micro 6, din municipiul Hunedoara. El a fost luat „ca din oală” de oamenii legii. Doi polițiști, ambii îmbrăcați „în civil”, l-au înhățat pe suspectul de viol, sub privirile cetățenilor. Toți cei din jur și-au dat seama că bărbatul este cel căutat de polițiști. Poza lui fusese publicată de apropiaţii victimei pe paginile de socializare, în speranţa că hunedorenii pot da detalii care să ducă la prinderea acestuia. A fost oferită chiar și o recompensă de 300 de euro pentru informaţii despre Petru Băţălan.
În momentul în care a fost prins, Petru Bățălan a fost aproape de a fi linșat. Peste 10 trecători au vrut să îl lovească, iar unii dintre ei au și reușit. Oricât ar fi încercat cei doi oameni ai legii să îl protejeze, nu au avut cum să o facă în totalitate. „În momentul prinderii acestuia, opinia publică și-a manifestat vehement indignarea față de faptele reprobabile ale bărbatului, polițiștii luând măsuri pentru ca situația să nu degenereze. Până în momentul de față, bărbatul (Petru Bățălan) nu a depus plângere sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire, declarând în scris că nu dorește acest lucru”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Infracțiuni cu repetiție

Imaginile au fost surprinse de către unul dintre cetățeni și au fost postate pe un site de socializare. Puteți urmări cum s-a desfășurat operațiunea de prindere a suspectului de viol, pe www.glasul-hd.ro. „Filmarea cenzurată de la prinderea violatorului Bățălan Petru. Este cenzurat, întrucât nu dorim să instigăm la ură nici măcar prin limbaj. Întrucât știu că au mai fost și alte femei agresate de acest monstru, pe unele le cunosc, aveți încredere acum și mergeți și depuneți plângere împotriva lui, pentru a ajuta autoritățile să îl țină o viață acolo unde îi e locul. Din păcate au fost multe agresiuni, chiar și asupra unui copil de 3 ani, ai căror părinți mi s-au destăinuit ieri”, a scris Eugen Moisă, pe pagina sa de socializare.
Bărbatul este recidivist, fiind eliberat din închisoare la sfârșitul anului 2017. Petru Bățălan, în vârstă de 41 de ani, a fost condamnat în mai multe rânduri pentru tâlhărie și viol. În luna februarie, el a încercat să violeze o femeie, chiar în spitalul din Hunedoara. A fost reținut de polițiști, dar procurorii au decis eliberarea lui, sub control judiciar.
Imediat după ce a comis violul asupra taximetristei din Hunedoara, o altă femeie a depus la poliție o plângere conform căreia, în cursul lunii mai, violatorul a agresat-o pe fiica sa, în vârstă de șase ani. Bărbatul ar fi încercat să o sărute pe gât și a mângâiat-o în zona organelor genitale. Procurorii Parchetului de pe lângă Parchetul Hunedoara fac acum cercetări în acest caz. Luni, Petru Bățăan a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.