glasul-hd.ro Web analytics

Învățământ

(Video)Profesor Ioan Ursu – Dat afară din învățământ pentru ca filma lecții de matematică și le oferea GRATUIT pe internet, din 2010!

"Fără școală, într-o zi sau... într-o noapte, o națiune poate sa dispară" spune domnul profesor

 „Bună dimineaţa, dragilor şi bun găsit la întâlnirea cu proful online!” acestea sunt cuvintele cu care te întâmpină și își începe lecţiile de matematică profesorul Ioan Ursu din Bacău. 

Dorința profesorului este aceea de a înființa o televiziune online dedicată cursurilor pentru elevi, în toate ramurile matematicii, programe care să fie difuzate timp de 24 de ore. Pe lângă aceasta își dorește să realizeze și un video manual pentru bacalaureat.

Pentru Ioan Ursu banii nu contează și oferă aceste lecții, gratuit, într-o notă amuzantă care îi atrage pe copii. El spune că vrea să-i ajute pe părinții care nu-și permit să plătească un profesor pentru a face meditații cu copii lor. Face acest lucru din anul 2010.

Totul a început în 2002, de la ideea de a filma cursurile în timp ce acestea sunt predate în școli, pentru a putea fi vizualizate mai târziu atât de elevi cât și de profesori, considerând că aceasta este o modalitate de a fi responsabil și a te perfecționa. Ideea sa nu l-a ajutat și a fost dat afară din învățământ. În prezent trăiește de pe urma stupilor de albine, miere pe care o vinde în Bacău.

Într-un interviu acordat ziarului evz.ro, profesorul povestește de întâlnirea cu fostul ministru al educației, Hărdău, care l-a marcat. Într-o seară, a primit un telefon prin care era chemat la Minister. Profesorul a simţit că l-a prins pe Dumnezeu de picior. ‘În sfârşit, îmi ia cineva în seamă proiectul’, s-a bucurat. Când colo, ministrul îl chemase la Bucureşti să-l apostrofeze pentru nebunia cu filmatul în şcoală.

“La mijlocul lui 2004 în semestrul 2, când filmam lecțiile cu acceptul conducerii liceului, o elevă s-a ridicat și mi-a spus că au noroc cu aceste lecții pentru că așa mai învață și ei. (…)
Mi-au interzis să mai filmez în școală (aflasem lucruri ce nu trebuiau aflate). Au găsit repede clasa 12H care a fost instigată, încercând să mă înlăture de la ore. Are loc o ședință cu părinții și elevii clasei 12H solicitată de mine și de diriginta clasei împreună cu directorul adjunct, iar eu am propus filmarea discuției pentru transparență. Părinții, elevii și diriginta refuză filmarea și aceasta este secvența de la începutul acestui film. Conținutul discuției de la ședință, îl povestesc la clasa paralelă, 12G. (…)
În toamna lui 2007 ajung la Ministerul Educației și după o discuție cu directorul general de la direcția preuniversitară, am convenit să încep Video Manualul Matematic (filmări zi de zi la clase – filmarea propriului act didactic) în ciuda interdicției impuse de conducerea școlii. În momentul acela mi-a fost schimbată toată încadrarea, timitandu-mă să filmez lecțiile la clasele de la profesională, cele mai slabe din liceu (ca să nu mai am conținut relevant). În primăvara lui 2008 mi-a fost desfăcut contractul de muncă, ca urmare a instigării masive a claselor de la profesională (n-au mai vrut să intre la ore).

Ce a făcut acest profesor, s-a lăsat? Nu.
Are peste 68.000 de abonați la canalul lui de YouTube. prof. Ioan URSU

Filmează din mână, din buzunar, în unghiuri ciudate, fără trepied, fără lumină, fără… Plin de emoții, nu știe dacă va ieși ok lecția, se scuză, transpiră, greșește, se corectează… și-a pus tablă în curte, dacă școala nu-l lasă!
Exemplu de lecție: 1830 Clasa 7 Cazuri de asemănare ale triunghiurilor Rapoarte și proporții derivate Probleme
1830.
1830 de lecții filmate.
1830 de “ore de inspecție”, dacă vreți. În fața întregii țări!

Sursă: Zoso.ro

Back to top button