glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

Vacanță în Maroc: 3 experiențe culturale pe care nu trebuie să le ratezi

Maroc este o țară fascinantă, care are multe de oferit turiștilor, de la cultura bogată, la arhitectură, gastronomie și experiențe unice pe care nu le regăsești în alte părți ale globului. Dacă ți-ai planificat o vacanță în Maroc, informațiile de mai jos îți vor fi de mare ajutor – vei descoperi și explora această țară într-un mod cu adevărat autentic!

Experiențele culturale sunt cele care îți vor aduce amintiri pe viață – iată 3 lucruri pe care nu trebuie să le ratezi într-o vacanță în Orientul Mijlociu:

Cazează-te într-un riad și explorează medina

Riadurile marocane reprezintă una dintre cele mai bune modalități de a lua contact cu ospitalitatea și cultura marocană. Cazează-te într-o astfel de casă tradițională și nu vei regreta – riadurile ies în evidență prin arhitectura specifică, prin curțile interioare deosebite, terasele cu vedere panoramică și atmosfera relaxantă. Sunt privite de multe ori ca un sanctuar în care te retragi la finalul zilei, fiind construite în majoritatea cazurilor în orașe vechi (cunoscute și sub numele de medine). Și dacă tot ajungi într-o astfel de zonă veche a orașului, nu ezita să te pierzi pe aleile care de multe ori par un labirint, să vizitezi magazinele meșteșugarilor locali și să testezi mâncarea de la tarabe.

Relaxează-te cu un ceai și o narghilea

În cultura marocană, relaxarea este asociată cu ceaiul de mentă și narghileaua (sau shishas). Ceaiul este considerat o băutură tradițională și este oferit de multe ori turiștilor în semn de ospitalitate. Este servit în pahare mici și este savurat în timpul pauzelor de peste zi, în timpul întâlnirilor sau în familie. Narghileaua este o altă modalitate de relaxare specifică integrată în rutina zilnică a marocanilor. Te poți bucura de o narghilea într-o cafenea tradițională sau chiar în cadrul riadului – există șanse mari să te invite gazda la un astfel de ritual. De asemenea, aromele pentru narghilea variate sunt cele care fac această experiență mult mai plăcută. O astfel de experiență se numără printre cele pe care trebuie să le bifezi cel puțin o dată în viață.

Mergi într-un suk și negociază lucrurile pe care vrei să le cumperi

Suk-urile sunt piețele tradiționale din Maroc unde poți găsi o diversitate mare de produse, de la condimente, la alimente, bijuterii, îmbrăcăminte, obiecte de artizanat și multe altele. În astfel de zone poți interacționa cu localnicii, poți vedea cum lucrează meșteșugarii și poți experimenta comerțul autentic. Specific acestor piețe tradiționale, dar și culturii marocane, este negocierea prețului. De regulă vânzătorii cer un preț ridicat, iar tu trebuie să fii pregătit pentru o negociere ca la carte pentru a obține cel mai bun preț. Ferește-te de vânzătorii prea agresivi, care insistă să îți vândă un produs pe care nu ți-l dorești și încearcă să interacționezi doar cu cei care îți oferă o experiență pozitivă.

În concluzie, o vacanță în Maroc poate fi ocazie perfectă de a explora o altă cultură, atât de diferite de a noastră. Bucură-te de fiecare experiență autentică pe care o poți bifa aici!

Sursă foto: unsplash.com

Back to top button