glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Va fi spitalul județean „resuscitat”? Bobora, despre situația de la spital: „Sunt curios de câte ori au fost creanțe dosite, facturi dosite, pentru ca rezultatul financiar să arate bine”

Datorii de peste cinci milioane de lei! Atât are de achitat Spitalul Județean de Urgență Deva, furnizorilor. Creanțele nu sunt afișate pe site-ul unității sanitare, lucru care este împotriva legii. Vineri, Consiliul Județean Hunedoara a aprobat suma de 800.000 de lei, pentru achitarea a o parte dintre facturile restante, dar spitalul, spune președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, nu reușește, încă, să stea pe propriile picioare. Acesta mai vorbește și despre nereguli în contabilitate, dar și despre facturi dosite, „pentru ca rezultatul financiar să iasă bine”.

În urmă cu aproximativ o lună, realitatea despre datoriile spitalului a ieșit la iveală. Momentul coincide cu câștigarea concursului de manager al Spitalului Județean de Urgență Deva, deoarece, în planul de management al Adinei Pera-Ștefănie, era scrisă, negru pe alb, realitatea: arierate de peste cinci milioane de lei. În ultima jumătate de an, arieratele, adică datoriile, Spitalului Județean de Urgență au crescut foarte mult, de la 3.331.000 de lei, la aproape 5.636.000 de lei. „Din analiza bugetului pe anul 2016 și analiza bugetului până la data de 31.05.2017 reiese o creștere alarmantă a arieratelor de la 3331,02 mii lei, la finele anului 2016, la 5636,78 mii lei, la 31.05.2017. Diferența de 2305,76 mii lei pe o perioadă de 5 luni este îngrijorătoare, necesitând o atenție deosebită din partea noului management al Spitalului Județean de Urgență Deva”, se arată în planul de management al Adinei Pera-Ștefănie.

Fiecare an va fi verificat

Președintele Consiliului Județean, Mircea Bobora, a anunțat, joi, că spitalul va trece printr-un audit financiar, pentru a vedea care este situația cheltuielilor: unde s-au dus banii, de ce, pentru ce și dacă erau justificate acele cheltuieli. De asemenea, economiștii unității sanitare vor trebui să explice de ce a ajuns unitatea sanitară în situația de a fi „resuscitată”. Mai mult, susține Bobora, „este curios de câte ori au fost creanțe dosite, pentru ca rezultatul financiar să arate bine”. Acesta confirmă faptul că arieratele nu apăreau pe site-ul spitalului, lucru care este în afara cadrului legislativ. „Așa e! Ele nu apăreau pe site-ul spitalului. E o abatere legislativă. O să vedem și asta. Dar, eu vreau să verific partea mai sensibilă. Vom face o analiză din momentul în care spitalul a trecut în subordinea CJ. Sunt curios de câte ori au fost creanțe dosite, facturi dosite, pentru ca rezultatul financiar să arate bine. O să fiu extrem de transparent cu activitatea spitalului, pentru că nu se poate să nu fie, în continuare, pe picioare proprii”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora.

Tags

3 Comments

  1. RAFUIELI INTRE BANDE DE INFRACTORI!!!
    Asa se numeste actiunea asta anuntata cu surle si trambite. Poate ajung la concluzia ca aia care au furat mai mult sunt dintre ai lor si atunci o sa functioneze proverbul: „CORB LA CORB NU-SI SCOATE OCHII”!

  2. CEA MAI MARE PROSTIE S A FACUT CIND S AU TRECUT SPITALELE LA AUTORITATILE LOCALE