glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Utilaje noi la DRDP Timișoara

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a achiziționat 19 freze de asfalt marca Wirtgen, în valoare de 7.942.000 lei fără TVA. Freza de asfalt este cel mai folosit utilaj pentru îndepărtarea îmbrăcăminților asfaltice sau din beton degradate și care necesită înlocuire. O singură astfel de freză deservea județul Hunedoara, dar acum alte două vor ajunge în posesia Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara.

Achiziția se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, care prevede redotarea companiei cu o nouă gamă de mașini și utilaje specifice lucrărilor de reparații și întreținere a drumurilor. Planul pus în aplicare prin Direcția de Mecanizare presupune achiziționarea anuală și etapizată a mai mult de 1000 de mașini și utilaje, până la această dată fiind achiziționate mai mult de 750. Necesitatea de a îmbunătăți activitatea de întreținere a drumurilor naționale și a autostrăzilor impune ca anumite lucrări urgente să poată fi executate în regie proprie de către CNAIR prin intermediul Direcțiilor Regionale de Drumuri și Poduri.

„Freza de asfalt este cel mai folosit utilaj pentru îndepărtarea îmbrăcăminților asfaltice sau din beton degradate și care necesită înlocuire. De asemenea, este unicul utilaj care poate executa operațiunea de frezare a îmbrăcăminții asfaltice și încărcarea simultană a materialului rezultat în mijlocul de transport. Freza are o lățime de 0,5 m și are capacitatea de frezare în spații înguste. Costurile de operare și mentenanță sunt reduse, având în vedere consumul redus de carburant al acestui tip de utilaj”, se arată într-un comunicat al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara.

Aceste utilaje vor fi livrate Direcțiilor Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP), astfel: DRDP București – 4, DRDP Iași – 4, DRDP Craiova – 3, DRDP Timișoara – 2, DRDP Cluj – 2, DRDP Brașov – 2, DRDP Constanța – 2.

Cele 19 autofreze se adaugă celor 100 de autoutilitare mixte, 24 de răspânditoare de emulsie cu lance, șapte platforme de cântăriri auto, 16 autobasculante și șapte mașini de marcaj achiziționate în cursul acestui an de către CNAIR S.A., prin Direcția Mecanizare.