glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Ursul „oportunist” de la Vulcan a fost capturat

Încă de pe 23 iunie, localnicii cartierului Paroşeni din municipiul Vulcan au început să aibă de-a face cu un duşman neaşteptat: un urs care le-a atacat gospodăriile, omorând păsări şi iepuri domestici.

Au fost mai multe episoade de acest fel, toate petrecându-se la doar câteva sute de metri de un drum circulat, DN 66 A Petroşani – Vulcan – Uricani.

Jandarmii spun că o echipă specializată a fost mobilizată încă de la primele apeluri făcute de localnici la 112, doar că procedura a durat mai mult din cauză că ea presupune mai mulţi paşi.

Luni dimineaţă ursul a fost prins într-o capcană şi tranchilizat, după care a fost relocat, în zona Polatişte. Pentru relocare a fost însă nevoie de o serie de demersuri făcute chiar de prefectul de Hunedoara şi de conducerea Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi precizează însă că, încă de la înregistrarea primelor apeluri telefonice şi până la capturarea ursului periculos, permanent au acţionat în zonă câte cinci jandarmi a căror misiune a fost să protejeze populaţia şi să îndepărteze animalul de gospodăriile din cartierul Paroşeni.

Conform silvicultorilor din zonă, a fost vorba despre un urs tânăr, în vârstă de doar un an şi jumătate, care a coborât din pădurile din apropiere spre gospodăriile oamenilor pentru a-şi face rost mai uşor de hrană.

Back to top button