glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

„Tun” puternic dat de inspectorii antifraudă Deva. Încălțăminte și îmbrăcăminte pentru femei de peste 1,5 milioane de lei confiscate

Patru inspectori din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Deva au dat o nouă lovitură. De această dată, organele de control au confiscat încălțăminte, body, sutiene, rucsaci și pantaloni pentru femei în valoare de 1,5 milioane de lei în Vama Nădlac 2, din cauză că bunurile respective nu aveau toate documentele justificative legale.

 

În urma monitorizării transporturilor rutiere intracomunitare de bunuri de către Direcția Regională Antifraudă Fiscală Deva, miercuri, 23 mai, patru inspectori antifraudă au identificat în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2 un ansamblu auto format din cap tractor/semiremorcă, care transporta bunuri din Ungaria în Romania, fără toate documentele justificative legale. În urma abaterilor de la prevederile legale, inspectorii au aplicat două avertismente contravenționale transportatorului, iar întreaga cantitate de bunuri, în valoare de 1.546.780 lei, a fost confiscată. „Potrivit documentelor de însoțire a mărfurilor s-a stabilit că beneficiarul bunurilor, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru femei, era o societate din Austria, care nu este înregistrată fiscal în România, nu are puncte de lucru și nu are atribuit cod de TVA de către autoritățile fiscale din România. Din verificarile efectuate s-a stabilit că firma din Austria are ca obiect de activitate alimentație publică, iar administratorul de drept al acestei societăți nu a încheiat tranzacția în numele societății austriece privind articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte din Ungaria, rezultând că mărfurile urmau a fi introduse pe piața de desfacere din România cu eludarea obligațiilor fiscale. La inventarierea bunurilor s-a constatat că există și bunuri pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative legale, întreaga cantitate fiind confiscată: 27.600 perechi încălțăminte femei în valoare de 319.200 lei; 37.112 bucăți sutiene în valoare de 621.480 lei; 240 bucăți body femei în valoare de 3600 lei; 708 bucăți rucsaci în valoare de 23.400 lei; 480 bucăți poșete în valoare de 19.200 lei; 15.478 bucăți pantaloni damă în valoare de 559.900 lei”, se arată într-un comunicat al DRAF Deva.

 

Controalele stricte ale inspectorilor antifraudă continuă

 

În vederea creșterii conformării voluntare fiscale, la declarare și plată, precum și pentru asigurarea unui climat concurențial onest, Direcția Generală Antifraudă Fiscală va continua și va dinamiza în perioada imediat următoare, la nivel național, verificări complexe cu impact fiscal semnificativ, în domenii de activitate care prezintă risc fiscal, respectiv: achiziția și comercializarea mărfurilor și produselor alimentare (panificație, carne și produse din carne, lactate); comercializarea autovehiculelor second – hand; importuri și achiziții intracomunitare de produse textile; comercializarea materialelor de construcții; produse accizabile (alcool, tutun, produse energetice). Totodată vor fi efectuate în toate punctele de trecere a frontierei de stat acțiuni de monitorizare, documentare și control a comerțului și fluxului de mărfuri intracomunitare, precum și a importurilor.