glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Trei școli din județ premiate în cadrul „Patrulei de reciclare”

Echipe de elevi și profesori din trei unități școlare din județul Hunedoara au câștigat premiile locale ale Patrulei de Reciclare – ediția 2017-2018. Este vorba despre voluntarii din Școala Gimnazială din Deva (Structura Colegiului Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu”), Grădinița PP nr. 3 Petroșani și Școala Gimnazială Vața de Jos.

Aproximativ 800 de unități școlare din orașe, comune și sate au participat la cea de-a VII-a ediție a programului Patrula de Reciclare. La finalul acestui an școlar, Asociația RoRec a acordat cel mai mare număr de premii locale din istoria programului. Așadar, există trei categorii de premii pe care școlile din fiecare unitate administrativ-teritorială le-au câștigat: pentru Cea mai activă patrulă locală, pentru Cea mai mare cantitate de baterii colectată, iar Școlile-Suporter sunt onorate pentru contribuția la reușita echipei locale. În plus, mai multe unități școlare au primit „Mențiuni speciale” pentru rezultatele deosebite ale implicării lor. Din județul Hunedoara, trei școli au câștigat aceste premii: Școala Gimnazială din Deva- Cea mai activă patrulă, Grădinița PP nr. 3 – Mențiune specială și Școala Gimnazială Vața de Jos – Cea mai mare cantitate de baterii-Suporter Unitate Școlară. „Echipele din Patrula de Reciclare devin mai performante de la an la an. Profesorii cu experiență continuă să fie din ce în ce mai eficienți și mai motivați, iar noii colegi care li se alătură au de la cine învăța și au un standard înalt de competiție. Faptul că aceste premii merg atât la școli din mediul urban cât și din mediul rural, din toate zonele țării, mai înseamnă un lucru extrem de important – și anume că acolo unde oamenii sunt hotărâți să reușească, o fac, indiferent de context. Succesul și evoluția permanentă a programului dovedesc că propunem o educație de mediu relevantă și cu impact, la nivel național” a declarat Alexandra Arnăutu, managerul programului.

Profesorii coordonatori ai școlilor câștigătoare vor alege ca premii rechizite, materiale educative și alte obiecte  pentru echipele lor și pentru dotarea școlilor.