glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

Top 3 greșeli când vine vorba de iluminarea exterioară a casei

Cu o iluminare corespunzător făcută vei reuși să oferi casei tale un aspect atractiv, unic, sofisticat, care va atrage toate privirile și totodată, se va diferenția de restul caselor din cartier.  Alegând o modalitate de iluminare corectă, curtea, terasa sau grădina vor fi animate și puse în valoare odată ce se înserează. Însă, chiar dacă îți dorești să îmbunătățești exteriorul casei cu ajutorul luminilor, e posibil să faci o serie de greșeli, care nu-ți vor asigura rezultatul dorit.

Iată așadar câteva greșeli de iluminare de care ar trebui să ții cont când îți propui să oferi un vibe diferit casei tale

  •  Nu folosești destule corpuri de iluminat

Din moment ce te hotărăști să luminezi exteriorul, este bine să o faci complet și să folosești toate corpurile de iluminat de care ai nevoie. În caz contrar, nu vei crea efectul pe care ți-l dorești. Dimpotrivă curtea ta nu va atrage atenția și va fi chiar intimidantă pentru musafiri. Trebuie să hotărăști exact scopul surselor de iluminat pe care le instalezi, iar acestea să devină pe cât de atrăgătoare, pe atât de utile. În acest sens, poți lumina calea/ drumul din fața casei către terasă, curte sau ieșirea din curte. Iar când vine vorba de designul casei, pe lângă luminile de noapte, te poți ajuta de culori, borduri, accente și contraste în momentul în care îți zugrăvești sau renovezi casa. Iată aici câteva idei creative. 

  • Folosești alte surse de lumină decât ledurile

Mulți proprietari de case fac greșeala de a alege pentru iluminarea exteriorului becurile incandescente sau fluorescente, în detrimentul celor cu led. Ei bine, iluminarea cu led-uri are o serie de avantaje din mai multe puncte de vedere:

  • Reprezintă cea mai durabilă metodă de iluminare de pe piață;
  • Obții o rentabilitate ridicată a investiției;
  • Este o opțiune ecologică spre deosebire de alte modele de becuri;
  • Sunt rezistente la condiții atmosferice severe (ploi torențiale, vânt) spre deosebire de becurile tradiționale;
  • Reprezintă cea mai ieftină metodă de iluminat astfel vei fi sigur că nu vei avea de achitat un preț mare pentru factură atunci când uiți luminile aprinse peste noapte.

Dacă te hotărăști că led-urile sunt cea mai potrivită opțiune pentru casa ta, alege soluțiile de iluminat cu led de la Led-Zone, iar ulterior nu mai rămâne decât să te gândești la modul în care le vei poziționa. 

  • Exagerezi

Nu instala mai multe corpuri de iluminat decât ai nevoie. Pentru a păstra limitele estetice, secretul este să nu exagerezi. Acest fapt îți va aduce cheltuieli suplimentare printr-un consum inutil de energie, și pe deasupra, strălucirea și lumina intensă pot deveni deranjante. Pe de altă parte atunci când petreci timp afară, nu-ți dorești ca o lumină insistentă să se afle chiar în raza ta vizuală. Încearcă să măsori distanțele, să gândești organizat, astfel încât să instalezi corpurile de iluminat în locurile potrivite, fără a le irosi.

În concluzie dacă îți dorești iluminarea casei tale, la exterior, ai grijă pentru ce fel de surse de lumină optezi, câte instalezi și locul pe care-l alegi. Ia în considerare scopul destinat fiecăreia, ce efect îți dorești să obții și economiile pe care le poți face. Dacă eviți aceste greșeli, casa ta va arăta sofisticat, va fi primitoare, iar tu te vei simți minunat petrecând timp afară, pe terasă sau în curte.  

Sursa: unsplah.com

Back to top button