glasul-hd.ro Web analytics


Sport

Toma Coconea, al zecelea în prologul Red Bull X-Alps

Petroșeneanul a luat ieri startul într-una din cele mai dure competiții de anduranță din lume. Tomi a terminat pe locul zece prologul ediției din acest an, etapa de debut fiind de altfel o noutate la Red Bull X-Alps. Competiția propriu-zisă va debuta duminică, 5 iulie, atunci când primii trei clasați în proba de astăzi primesc un avantaj de cinci minute și posibilitatea de a concura pe timp de noapte, într-una din zilele întrecerii.

Primul sosit pe marginea lacului Fuschl am See a fost austriacul Paul Guschlbauer, urmat de cehul Stanislav Meyer și americanul Gavin McClurg – fiecare dintre aceștia parcurcând traseul de aproximativ 40 de kilometri stabilit de organizatori în ceva mai bine de două ore și jumătate, după ce au trecut de cele două puncte de control stabilite la Zwolfehorn și Schafberg, la 1512, respectiv 1763 metri altitudine, în inima Alpilor. Prezent la toate edițiile Red Bull X-Alps, Coconea (asistat de Daniel Pisică) a venit al zecelea din 32 de competitiori, parcurgând peste 35 de kilometri în zbor și restul în mers sau în alergare. 

Dintr-un capăt în celălalt al Alpilor

Prologul stabilit de organizatori reprezintă și un antrenament util înaintea începerii aventurii propriu-zise. Cu startul fixat la Salzburg, concurenții trebuie să treacă prin 10 checkpoint-uri – prin Austria, Germania, Italia, Elveția și Franța – și să aterizeze, conform tradiției, pe o saltea amplasată în largul coastei din Monaco. Distanța în linie dreaptă are 1.038 de kilometri, dar aceste cifre nu ilustrează neapărat provocarea și dificultatea acestei curse inedite. Lista participanților este compusă din 30 de bărbați și două femei, din 18 țări. Pe ea se află și cel care a câștigat competiția de trei ori, Chrigel Maurer (Elveția), el stabilind în 2013 un remarcabil record de timp de 6 zile, 23 de ore și 40 de minute. Una dintre caracteristicile unice ale cursei este reprezentată de Red Bull MOBILE Live Tracking (www.redbullxalps.com). Actualizată în fiecare secundă, platforma oferă posibilitatea de a urmări fiecare moment al acțiunii, cu date despre poziționarea concurenților, statusul lor (la sol/în zbor), informații despre vreme, straturi termice, statistici și altele. Cele mai noi știri, imagini și clipuri video din cursă vor fi  postate în mod constant, între orele 05:00 si 22:30.

 

CIFRĂ

 

6 țări străbat în zbor,sau în alergare cei 32 de participanți ai Red Bull X-Alps.

Back to top button
Close
Close