glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Tânăr recalcitrant, amendat de polițiști

Un tânăr scandalagiu, care consuma băuturi alcoolice și deranja liniștea oamenilor, dintr-un cartier din Hunedoara, a fost amendat de oamenii legii, după ce le-a adresat injurii polițiștilor. Bărbatul a fost încătușat și dus la secție, unde a făcut un întreg „spectacol”.

Totul a început după ce oamenii legii s-au sesizat din oficiu despre faptul că un tânăr consumă băuturi alcoolice în spațiul public şi deranjează ordinea şi liniștea publică, pe strada Căprioarei, din municipiul Hunedoara. Având în vedere că tânărul respectiv a avut un comportament agresiv verbal la adresa poliţiştilor, agenţii de poliţie au solicitat sprijin altor două echipaje de siguranță publică, care au stabilit că tânărul recalcitrant este un hunedorean în vârstă de 21 de ani. „Cu ocazia legitimării, tânărul a adresat de injurii poliţiştilor, opunându-se măsurii administrative a conducerii la sediul Poliţiei, motiv pentru care acesta a fost încătușat şi condus la sediul subunităţii, în vederea sancționării contravenționale. Tânărul a continuat să le adreseze injurii și cuvinte jignitoare poliţiştilor atât pe timpul transportului cu autospeciala de poliţie,  cât și în sediul subunității, unde acesta a încercat să își provoace singur leziuni prin lovirea intenționată a ușii de acces în subunitate și a pereților încăperii în care a fost condus (aruncându-se pe podea), polițiștii prezenți încercând să îl oprească să își provoace singur leziuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Faţă de cel în cauză, poliţiştii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare totală de 2.200 lei, pentru consum de băuturi alcoolice în spațiul public, tulburarea ordinii și liniștii publice și adresarea de cuvinte și expresii jignitoare.