glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Tabără Națională de Prim Ajutor la Căprioara

Elevii din judeţul Hunedoara, cu vârste cuprinse între 10 și 20 de ani, care doresc să înveţe cum să acorde primul ajutor în cazul unor accidente au posibilitatea să participe la Tabăra Naţională de Prim Ajutor. Acţiunea se va desfășura la Centrul de Agrement Căprioara.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara și Crucea Roșie Română – Filiala Hunedoara organizează Tabăra Națională de Prim Ajutor, la Centrul de Agrement Căprioara. Tabăra face parte din Programul de tabere naționale și tematice finanțate de Ministerul Tineretului și Sportului. Cei care doresc să participe trebuie să fie elevi cuprinși într-o formă de învățământ, cu vârsta cuprinsă între 10 şi 20 de ani, să fie cetăţeni români cu domiciliul în România, să fie apţi din punct de vedere medical și să aibă acordul scris al părinților că pot participa în tabără. Deși evenimentul se va desfășura în perioada 20 – 25 august 2018, tinerii care doresc să participe se mai pot înscrie până în 15 iulie. Înscrierea participanţilor se face în baza următoarelor documente: formularul de înscriere tip (disponibil pe site-ul DJST), documentul de identitate, diplome/ certificate/ adeverințe/ contracte de voluntariat/ recomandări – în copie și acordul scris al părinților. Costul privind cazarea, masa, serviciile și materialele celor 40 de tineri beneficiari ai taberei naționale va fi suportat de către Ministerul Tineretului și Sportului.

Acordarea primului ajutor, esențială pentru salvarea unei vieți

Această tabără se adresează tinerilor care manifestă interes față de însușirea cunoștințelor minime de prim ajutor. „Conform statisticilor Crucii Roșii Române, de la an la an, numărul de accidente cu victime în care sunt implicați tineri, a crescut, în timp ce numărul tinerilor care știu să acorde prim ajutor, într-un mod calificat, este destul de scăzut. În condițiile actuale, mai ales după cazul Colectiv, este necesar ca tinerii să știe să acționeze promt, în caz de nevoie. Viața unei persoane accidentate depinde, într-o mare măsură, de momentul acordării primului ajutor și de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului. Oricine s-a aflat vreodată în situația de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane, cu siguranță știe cât de important este un curs de prim ajutor. Centrul de Agrement Căprioara are avantajul de a fi amplasat în centrul județului Hunedoara, în municipiul reședință de județ și dispune de o curte generoasă, cu iarbă, unde se pot desfășura exercițiile practice din cadrul taberei”, au declarat organizatorii.

Tabăra Națională este organizată în parteneriat cu Instituția Prefectului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara”, Direcția de Sănătate Publică și Serviciul de Ambulanță al județului Hunedoara.

45 de locuri sunt disponibile în Tabăra Națională de Prim Ajutor