glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Sute de profesori susțin proba scrisă a examenului de titularizare

Aproximativ 500 de cadre didactice din județul Hunedoara susțin, astăzi, proba scrisă a examenului de titularizare în învăţământ. În județ există peste 700 de posturi libere, dar doar 61 au viabilitate de cel puțin patru ani.

După ce absolvenții de gimnaziu și cei de liceu au fost evaluați, a venit și rândul cadrelor didactice. Învățătorii, profesorii sau educatorii din județ intră astăzi în febra examenului scris de titularizare în învățământul preuniversitar de stat. Aceasta este proba finală, după ce au trecut de inspecţiile la clasă. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, 486 de cadre didactice au susținut cele două inspecții la clasă și pot susține proba scrisă a examenului. „Susținerea probei scrise din cadrul concursului de ocupare a posturilor/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar va avea loc la Colegiul Tehnic Energetic <Dragomir Hurmuzescu> Deva. Examenul va începe la ora 10.00. Candidaţii vor fi prezenţi în sala de concurs, cel mai devreme la ora 8.00 şi cel mai târziu la 9.00. Cei care nu sunt prezenţi în sală înainte de a fi deschis plicul cu subiecte nu mai pot susţine proba scrisă. După primirea subiectelor de concurs de către candidaţi, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore, timp ce poate fi depăşit cu 1-2 ore numai de către candidaţii cu deficienţe grave”, a declarat purtătorul de cuvânt al IȘJ Hunedoara, Cristina Bauman.

„Bătaie” pe 61 de posturi titularizabile

Pentru anul viitor şcolar au fost scoase la concurs 744 de posturi şi fracțiuni de posturi. „Bătălia” se va da pentru 61 de posturi, acestea fiind titularizabile, adică au viabilitate de cel puţin patru ani. Restul de 683 de posturi sunt complete cu viabilitate de 1 an, rezervate sau vacante. Conform metodologiei de examen, pentru a fi angajaţi pe perioadă nedeterminată (adică să fie titulari), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru a fi angajaţi pe perioadă determinată (suplinitori), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. Rezultatele la Titularizare vor fi afişate pe 17 iulie, iar notele finale, în urma contestaţiilor, vor fi comunicate pe 24 iulie.