glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Subprefectul Vasilică Potecă, implicat în afaceri cu alcool şi materiale de construcţii

Noul subprefect al judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a fost până nu de mult un om de afaceri controversat. Acesta a derulat diverse activităţi comerciale în special în municipiul Brad. A condus până nu demult Organizaţia PNL din Brad, fiind înlocuit de generalul în rezervă Vasile Bârea.

În anii ’90, Vasilică Potecă era unul dintre “investitorii” care voiau să profite de statutul de “zonă defavorizată” a municipiului Brad. Acesta a achiziţionat mai multe spaţii aparţinând fostei societăţi de comercializare a legumelor şi fructelor (CLF).

Afaceri dubioase cu alcool

În fosta fabrică de conservare a legumelor şi fructelor prin deshidratare situată în zona Botău, a municipiului Brad, Vasilică Potecă a derulat diverse activităţi comerciale. Printre altele, afacerile actualului subprefect s-au axat pe comerţul cu alcool, fiind în atenţia autorităţilor care l-au suspectat de evaziune fiscală. Pe lângă alcool, în “baza” de la Botău, firmele lui Potecă produceau şi materiale de construcţii: dale din beton, bolţari şi ţigle.
Pe lângă afacerile cu alcool şi materiale de construcţii, Vasile Potecă s-a axat şi pe industria uşoară. A deschis într-un fost depozit al CLF din Gara Brad o fabrică de confecţii care funcţionează şi în prezent fiind administrată de soţia acestuia. Firma APP Textil SRL din Brad are ca acţionari pe lângă soţii Simona şi Vasilică Potecă două firme din Italia. Conform bilanţului contabil, în anul 2010 firma administrată de soţia noului subprefect al judeţului Hunedoara avea o cifră de afaceri de 8.451.201 lei şi a înregistrat un profit de 2.173 lei

Două firme vândute în 2008

Vasilică Potecă a înstrăinat în anul 2008 părţile sociale pe care le deţinea la două societăţi comerciale Euro Mills Food SRL în care are partener pe consilierul PSD în Consiliul Local Brad, Fabius Kiszeli, şi Internaţional Rovexim SRL în care îl avea co-acţionar pe Romeo Oliviu Igna. Cele două firme au fost vândute unor persoane din Bucureşti care le-au “îngropat”. Ambele au sediul la aceeaşi adresă şi nu au mai depus bilanţul contabil din anul 2007, dar au fost scoase din atenţia autorităţilor fiscale hunedorene.

Profituri mici, donaţii mari

Chiar dacă firmele administrate de membrii familiei Potecă înregistrează un profit modest, noul subprefect al judeţului Hunedoara a fost unul dintre cei mai generoşi sponsori ai PNL, în campania electorală pentru ocuparea postului vacant de deputat în Colegiul Haţeg. Potecă a donat Organizaţiei Judeţene a PNL bunuri în valoare de peste 84.000 de lei. Ulterior, acesta a declarat că donaţiile făcute către partid au constat din ochelari de vedere.

Back to top button