glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Ştiinţa Petroşani întâlneşte Bucovina Suceava în play-out

Ştiinţa Petroşani şi-a jucat la Constanţa, pe stadionul “Mihai Naca – Farul”, ultima şansă teoretică de a mai prinde un loc în play-off la ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Seniori (DNS) la rugby. Echipa din Valea Jiului a făcut o primă repriză foarte bună în compania Tomitanilor din localitate, profitând şi de faptul că gazdele şi-au menajat din start mai mulţi titulari. Petroşănenii au condus la pauză cu 8 – 5, însă gazdele s-au impus finalmente cu 19 – 8.

Pentru constănţeni miza acestei partide a fost una cât se poate de mare, ei aflându-se în luptă directă cu CS Năvodari pentru ocuparea locului 2, cel care oferă dreptul de a juca acasă partida din semifinalele DNS. De partea cealaltă, elevii lui Emil Drumea aveau de recuperat înaintea acestei penultime etape nouă puncte faţă de echipa din Bârlad, ocupanta locului 4, adică o misiune practic imposibilă. Punctele Ştiinţei în acest meci au fost reuşite de Borş – eseu şi Tandea – lovitură de pedeapsă, în timp ce pentru Tomitanii au marcat Sola şi Alexe câte un eseu şi Homiuc o transformare, plus un eseu de penalizare.

În celelalte jocuri ale etapei primele două clasate Gloria Buzău şi CS Năvodari au obţinut victorii scontate pe teren propriu, cu bonus ofensiv, în faţa lui Rugby Club Bârlad, respectiv Municipal Galaţi. CSUAV Arad s-a impus în deplasarea de la Suceava cu Bucovina şi a urcat, cel puţin pentru moment, pe locul 6. Astăzi se joacă meciul restant din etapa a noua Rugby Club Bârlad – Tomitanii Constanţa.

Se ştiu perechile din turneele 1 – 4 şi 5 – 8

În clasamentul DNS conduce Gloria Buzău, cu 54 de puncte, care a câştigat matematic sezonul regulat înaintea ultimei etape. Pe locul 2 se află CS Năvodari cu 48 de puncte, iar pe 3 Tomitanii Constanţa cu 44 de puncte şi un joc mai puţin disputat. Locul 4 este ocupat de RC Bârlad, cu 38 de puncte. În semifinalele din turneul pentru locurile 1 – 4 se vor întâlni aşadar Gloria – RC Bârlad la Buzău şi Năvodari – Tomitanii pe terenul echipei care va termina pe locul 2.

În turneul play-out pentru locurile 5 – 8 Ştiinţa Petroşani (29 de puncte, locul 5) va juca acasă cu Bucovina Suceava (8 puncte, locul 8) şi pleacă evident cu prima şansă. În cealaltă semifinală se vor întâlni CSU Aurel Vlaicu Arad (15 puncte, locul 6) şi RC Municipal Galaţi (13 puncte, locul 7), gălăţenii având însă cele mai mari şanse să dispute meciul pe teren propriu. Galaţiul are în ultima etapă un joc uşor acasă cu Bucovina Suceava, în timp ce Aradul întâlneşte Tomitanii Constanţa, într-o partidă evident mult mai grea.

Tomitanii Constanţa – Ştiinţa Petroşani 19 – 8 (5 – 8)

TOMITANII: Zârnea, Tutunea, Galanton, Tăbuş, Macoveanu, Alexe, Ciorbac, Boboc, Mihalache, Homiuc, Sola, Bercu, Părăleşte, Cotiujanu, Pădureanu. Au mai jucat Ţală, Sasu, Zaharia, Piniciu, Don, Afloare, Burlacu, Coman, Cuprian. Antrenor Cristian Cojocaru.

ŞTIINŢA: Olteanu, Popovici, Dumbravă, Pârvu, Ciule, Ghiarasim, Dan, Lucan, Berbece, Borş, Coge, Năstăsiei, Nistor, Chiriac, Mihalache. Au mai jucat Popa, Raţă, Tandea, Cucoş, Mic. Antrenor Emil Drumea.

rezultate etapa 13

Tomitanii Constanţa – Ştiinţa Petroşani 19 – 8

Gloria Buzău – RC Bârlad 74 – 12

Bucovina Suceava – CSUAV Arad 22 – 31

CS Năvodari – RCM Galaţi 59 – 8

 

ultima etapă, sâmbătă, 5 mai

 

CSUAV Arad – Tomitanii Constanţa

RCM Galaţi – Bucovina Suceava

RC Bârlad – CS Năvodari

Ştiinţa Petroşani – Gloria Buzău