glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateSănătate

Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Deva a ieșit din carantină

Începând de luni, 13 aprilie 2020, Spitalul Județean de Urgență din Deva a ieșit din carantină, urmând ca atât pacienții depistați „pozitiv”, cât și cei suspecți de infecția cu virusul SARS-CoV-2 să fie internați și tratați de personalul medical. Odată cu ieșirea din carantină a SJU Deva, se vor degreva celelalte unități medicale din județul Hunedoara unde, în prezent, sunt internați pacienți depistați „pozitiv” sau suspecți de infecția cu SARS-CoV-2.
La ora redactării buletinului de presă, la SJU Deva sunt internați 100 de pacienți confirmați „pozitiv” la infecția cu SARS-CoV-2. De asemenea, informăm că, până la această oră, 15 pacienți au fost vindecați și externați.

 SĂNĂTATE Continuă activitatea de dezinfecție la SJU Deva
Începută duminică, 12 aprilie 2020, la solicitarea managerului militar al SJU Deva, lt. col. dr. Constantin Vlase, activitatea de dezinfecție va continua și luni. Serviciile executate de societatea comercială de profil vor fi suportate integral și exclusiv din bugetul SJU Deva.
În cadrul operațiunii va fi dezinfectată o suprafață de 80 de mii de metri pătrați.

 SĂNĂTATE CJ Hunedoara asigură cazare pentru personalul medical de la SJU Deva
Duminică, 12 aprilie 2020, au fost cazate în unități hoteliere de pe raza municipiului Deva cadrele medicale de la SJU Deva care au ieșit din carantină. Cele 69 de persoane care au solicitat cazare în regim hotelier vor sta 14 zile în izolare.
De asemenea, începând de luni, 240 de cadre medicale de la SJU Deva, care au optat pentru cazare în regim hotelier în perioada următoare, vor fi cazate la unități hoteliere din localitate.
Costurile pentru cazare și hrană în regim de catering vor fi suportate din bugetul Consiliului Județean Hunedoara.

 SĂNĂTATE Situația la sanatoriile de pneumoftiziologie din subordinea CJ Hunedoara
Luni, 13 aprilie 2020, la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad, sunt internați 58 de pacienți dintre care 4 suspecți de infecție cu SARS-CoV-2 (izolați). La Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu, sunt internați 53 de pacienți niciunul cu suspiciune de infecție cu SARS-CoV-2.
În total, la cele două unități, sunt disponibile 164 de paturi.

➡️ ASISTENȚĂ SOCIALĂ Situația la nivelul DGASPC Hunedoara
Personalul care asigură serviciile rezidențiale pentru persoane adulte cu dizabilități, vârstnice și pentru copii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Hunedoara se află în izolare preventivă la locul de muncă în perioada 13.04 – 26.04 (207 persoane), respectiv în izolare preventivă la domiciliu (242 persoane) în aceeași perioadă.
În baza ordonanțelor militare în vigoare, conducerea CJ Hunedoara analizează posibilitatea achiziționării serviciilor de cazare pentru personalul din cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență Păclișa (aproximativ 60 de persoane).
DGASPC Hunedoara administrează 20 de centre după cum urmează: 9 centre rezidențiale pentru copii (126 beneficiari), 10 centre rezidențiale pentru adulții cu dizabilități (332 beneficiari), 1 centru pentru persoanele vârstnice (17 beneficiari).

➡️ ASISTENȚĂ SOCIALĂ Angajați izolați la UAMS Baia de Criș
Începând cu data de 13 aprilie 2020, la Unitatea de Asistență Medico-Socială (UAMS) Baia de Criș, sunt în izolare 11 angajați ai instituției (pentru o perioadă de 14 zile), restul personalului fiind în autoizolare la locuințele proprii timp de 14 zile.
La UAMS Baia de Criș sunt 41 de pacienți internați, niciunul cu suspiciune de infecție cu SARS-CoV-2.

Back to top button