glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

SPIGM va avea oameni în toate cartierele din Deva. La acest serviciu, vor fi angajați încă 25 de muncitori

25 de muncitori în plus, pentru SPIGM. Decizia a fost luată de Consiliul Local, la cererea directorului serviciului, care a explicat faptul că are nevoie de mai multă forță de muncă, pentru a putea acoperi întreg orașul, dar și satele aparținătoare Devei. Începând de luna aceasta, municipiul va fi împărțit pe zone, iar de curățenia fiecărei zone se va ocupa o echipă de muncitori.

deschidere micConsiliul Local Deva a aprobat solicitarea directorului SPIGM Deva, Irinel Faur, astfel că organigrama serviciului a fost modificată, având de săptămâna aceasta 25 de oameni în plus. Acum, Primăria Deva trebuie să demareze angajările muncitorilor, atât calificați, cât și necalificați. „Am spus că împărțim Deva pe cartiere, în așa fel încât, în fiecare cartier să existe o echipă care să fie formată din 9-11 persoane, care vor sta în timpul orelor de serviciu sau dacă este nevoie și în afara lui, doar în acel cartier. Orice sesizare care vine din partea devenilor dintr-un cartier, se adresează șefului de echipă. În acest fel, soluționarea este mult mai rapidă. Lucrul acesta și-l doresc devenii, lucrul acesta mi-l doresc eu, ca și primar. Ca să rezolvăm cât mai repede o sesizare trebuie să avem cât mai repede cunoștință de ea, și ca să o putem rezolva, avem nevoie de personal. Pentru acest motiv am inițiat proiectul de hotărâre prin care am suplimentat cu 25 de posturi, muncitori, la SPIGM”, a declarat primarul Devei, Florin Oancea. Edilul susține că eficientizarea administrației locale va continua. „Primăria este un organism viu. Pleacă oameni la pensie, am avut cazuri de tineri care au plecat din Deva și au plecat din Primărie. În compartimentele sau servicile primăriei unde este nevoie de mai mulți oameni pentru a eficientiza activitatea, în așa fel încât beneficiarul – cetățeanul să fie mulțumit, vom face angajări. Unde vom constata, în perioada următoare că sunt prea mulți, raportat la volumul de muncă, vor mai pleca. Anagajăm acolo unde este nevoie și ce este nevoie. Acum, este nevoie de muncitori”, mai spune Florin Oancea.

SPIGM confecționează bănci, nu le mai cumpără

În ultimele săptămâni, activitatea SPIGM s-a diversificat. În trecut, băncile din oraș erau cumpărate de municipalitate, dar acum ele sunt confecționate de muncitori. Iar economia este mare. „Avem o rezervă deja de 120 de bănci, și vom continua. Sunt foarte multe sesizări și în perioada următoare le vom monta în Deva. Înainte, o bancă era cumpărată cu 800-1.000 de lei, acum costul confecționării ei este de 180 de lei. Trageți dumneavoastră concluzia. E eficient ce am făcut? Am făcut bine sau am făcut rău? Eu zic că am făcut bine”, spune primarul.

Pe de altă parte, florile care vor fi plantate în municipiul Deva, toate vor fi crescute în serele SPIGM.

Lucrări efecutate în ultima săptămână

Municipalitatea deveană a demarat, în ultimele săptămâni, un amplu program de curățenie de primăvară prin SPIGM și face apel la toți locuitorii orașului să contribuie la pregătirea spațiilor publice și private pentru sărbătoarea Paștelui. Edilu promite că aceste lucrări vor continua și după Paște. Astfel, în ultima săptămână, au fost ecoloziate cartierele Micro 15, Dacia, Gojdu și Progresul cu ajutorul angajaților SPIGM, a persoanelor private de libertate, a persoanelor asistate social și a voluntarilor din rândul locuitorilor municipiului Deva. De asemenea, au fost vopsite bordurile sensurilor giratorii, văruiți arbori, curățate parcurile și au fost plantate flori și arbuști decorativi în sensurile giratorii din oraș.

Administrația a făcut un apel la deveni pentru a contribui la efortul de curățire și înfrumusețare a orașului. Pentru persoanele care vor să-și curețe curțile sau alte zone private, SPIGM efectuează, contra cost, prestări servicii cum ar fi: tăieri de corecție, defrișare mecanică, doborâre arbori, pregătire teren pentru plantat flori, cosire mecanică, tundere gard viu, plantare flori etc. De asemenea „gospodarii” orașului au pus la dispoziția cetățenilor un număr de telefon care poate fi apelat inclusiv în weekend, pentru eventuale sugestii și opinii legate de activitatea de curățire și întreținere a spațiilor publice. Acesta este: 0744 354 828.