glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Şirineasa s-a întors la Petroşani cu multe noutăţi în lot

Imprevizibilul a fost cuvântul de ordine în întreg sezonul trecut, dar şi în intersezon la ACS Şirineasa. Formaţia care şi-a jucat meciurile de campionat la Petroşani a schimbat trei antrenori, Gabriel Mangalagiu şi Dan Vasilică fiind demişi în condiţiile în care echipa conducea detaşat în seria a patra a ligii a treia, şi a terminat competiţia cu Cristian Dulca pe banca tehnică.

În pauza de iarnă s-au produs schimbări masive în lotul de jucători, Şirineasa renunţând practic o echipă întreagă şi aducând alţi fotbalişti în locul celor plecaţi. După ce, în fine, a realizat o promovare fără nici un fel de emoţii în liga a doua, a urmat despărţirea de Petroşani şi odiseea peregrinărilor grupării patronate de Nicolae Sarcină prin diferite locaţii. Acestea s-au numit Târgu Jiu sau Drobeta Turnu Severin, în plus fiind vehiculate şi variante gen Motru sau Băleşti (ca să dăm doar două exemple din cele multe apărute).

Şapte nume noi sub comanda lui Dulca

Nou promovata în liga secundă a început pregătirile pentru sezonul 2018 – 2019 cu un stagiu la Snagov, iar între timp – aşa cum v-am informat în ziarul nostru la vremea respectivă – s-au finalizat negocierile între autorităţile locale şi conducerea clubului, astfel că echipa lui Sarcină va juca şi în campionatul viitor la Petroşani.

La începutul acestei săptămâni jucătorii de sub comanda antrenorului Cristi Dulca au revenit pe stadionul “Jiul”, pentru un prim antrenament pe terenul pe care vor evolua în Liga a doua. Lotul cuprinde la ora actuală 26 de fotbalişti, şapte dintre ei fiind achiziţii efectuate în această vară. Sunt mutări interesante, deoarece provin de la cele două formaţii care au promovat în prima ligă sau au jucat în primul eşalon fotbalistic al ţării, ca să nu mai vorbim că formaţia din Petroşani l-a înregimentat şi pe golgeterul ligii a doua la ultima ediţie, Vlad Rusu. Atacantul de 28 de ani a evoluat în campionatul trecut la Luceafărul Oradea, pentru care a înscris 26 de goluri în sezonul 2017 – 2018. Rusu a mai evoluat pentru Steaua, Viitorul, Argeş, Petrolul, Beerschot (Olanda) înainte să ajungă la Şirineasa, via Oradea. Alţi patru mijlocaşi, un fundaş şi un portar s-au alăturat în această vară nou promovatei care are ambiţii mari şi în acest eşalon superior.

Aceştia sunt Cosmin Neagu, 26 de ani, de la Hermannstadt Sibiu (fost şi la Delta Tulcea, Dunărea Galaţi, CSM Râmnicu Vâlcea, SC Bacău, Farul Constanţa, Dacia Unirea Brăila), Călin Cristea, 30 de ani, de la Dunărea Călăraşi (ex- Unirea Alba Iulia, Pandurii Târgu Jiu, FC Braşov), Viorel Nicoară, 30 de ani, de la retrogradata din prima ligă Juventus Bucureşti (fost la Victoria Brăneşti, CFR Cluj, Pandurii Târgu Jiu, Astra Giurgiu), Alexandru Dulca, 20 de ani, de la Luceafărul Oradea (ex-“U” Cluj şi Dinamo II) – toţi mijlocaşi, Marius Tomozei, 27 de ani, de la Dunărea Călăraşi (fost la CSM Râmnicu Vâlcea, FC Snagov, ASA Târgu Mureş, FC Caransebeş, Damila Măciuca, Metalul Reşiţa, FC Botoşani, CS Mioveni) – fundaş şi Horaţiu Moldovan, 20 de ani, de la Hermannstadt Sibiu.

Au rămas în lot şi “piesele grele” din sezonul trecut, amintind aici doar numele lui Stoenac sau Octavian Vasile, astfel că formaţia petroşăneană se anunţă deja o nucă foarte greu de spart pentru adversarele din Liga 2.

Mai vrea încă trei transferuri de jucători

“E adevărat am început mai târziu pregătirile, dar acest lucru nu va fi un impediment. Lotul nu este complet, mai avem nevoie de un fundaş central, fundaş dreapta şi un mijlocaş lateral. Mă bucură că jucăm în liga a doua la Petroşani, pentru că avem aici toate condiţiile, un mediu propice, terenuri foarte bune şi susţinerea fanilor, de care avem nevoie şi pe care îi aşteptăm într-un număr cât mai mare la meciuri.”

Cristian Dulca, antrenor principal ACS Şirineasa (echipă care se va numi Energeticianul în sezonul 2018 – 2019

Lotul pentru sezonul 2018 – 2019

Miron, Sălăjan, Moldovan, Miroiu, Ioniţă, Lung, Iordache, Al. Dulca, O. Vasile, V. Rusu,  Nicoară, I. Mihai, Tomozei, Stoenac, Dragu, Enache, Neagu, Petre, C. Cristea, Misaras, Ionică, Gârbiţă, Voinea, Gruia.