glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Sala de la „Matei Corvin”, din nou pe masa CNI. Primăria Hunedoarei speră să deblocheze o investiţie ce trenează de 10 ani

Deşi, în ianuarie 2014, conducerea Primăriei Hunedoara de la acea vreme anunţa că lucrările de reabilitare a sălii de sport de la Colegiul Tehnic „Matei Corvin” urmau să fie reluate, acest lucru nu s-a mai întâmplat. Primăria mai face acum încă o încercare: a treia.

În 2008, Primăria Hunedoarei depunea la Compania Naţională de Investiţii un proiect în valoare de 800.000 de lei pentru schimbarea suprafeţei de joc a sălii de sport, montarea de geamuri termopan şi reabilitarea vestiarelor. Din lipsă de bani, nu s-a făcut nimic. Mai târziu, Primăria a revenit cu un nou proiect, de data asta în valoare de 2 milioane de lei în care era cuprinsă şi o extindere a sălii, astfel încât să existe o tribună şi pe latura dinspre zona centrală a complexului de clădiri al colegiului. Între timp, firma desemnată de CNI să execute lucrările a dat faliment.

De la 2 la 4 milioane de lei

Conform primarului Dan Bobouţanu, în ultimele două săptămâni, s-au reluat demersurile pentru deblocarea proiectului de reabilitare a sălii de sport. „Am rediscutat problema sălii de la «Matei Corvin» la CNI în urmă cu două săptămâni. Zilele trecute, colegi din Direcţia Tehnică a Primăriei şi reprezentanţi ai firmei de proiectare au fost convocaţi la Bucureşti pentru detalii, vineri ni s-a solicitat de către CNI să prezentăm tot istoricul investiţiei, iar mâine (astăzi – n.red.) mă voi afla eu la Bucureşti şi pentru această problemă. E nevoie de un nou proiect tehnic, pentru că am cuprins în investiţie şi problema unei centrale termice pentru acea sală, motiv pentru care e nevoie de o mică extindere. Din ce am înţeles până acum, dacă am lăsa în sarcina CNI să se ocupe şi de licitaţia pentru proiectul tehnic şi de licitaţia pentru execuţie, ar dura destul de mult, aşa că analizăm posibilitatea să plătim noi, Primăria, PT-ul, care ar fi undeva la 100.000 de lei, iar CNI-ul să se ocupe de desemnarea unui constructor şi de derularea contractului de execuţie a lucrărilor. La o valoare actualizată, după standardele de cost actuale, cred că ar fi nevoie de aproximativ 4 milioane de lei pentru a salva de la dispariţie acea sală de sport, care se degradează de la un an la altul”, adaugă Bobouţanu.

Sala de sport de la Colegiul Tehnic „Matei Corvin” a fost construită în anii ’70 şi a deservit nu doar elevii liceului amintit ci, de fapt, aproape întreaga mişcare sportivă a municipiului, pe vremea în care, la Hunedoara, sportul de performanţă avea o cu totul altă anvergură decât cea actuală.

2 Comments

  1. La Boboutanu totul e DUBLU ca trebuie 35% spaga – parandarat. Normal ca il ajuta pe colegul sau de partid – jegul de director Voina dar echipa de fotbal feminin care AVEA PERFORMANTE a desfiintato !