glasul-hd.ro Web analytics

Sport

România merge mai departe în Euro Beach Soccer League

Naţionala de fotbal pe plajă a României şi-a câştigat grupa din care a făcut parte şi s-a calificat în faza finală a Diviziei B din Euro Beach Soccer League. România s-a aflat alături de Serbia şi Estonia în Grupa 2, ale cărei meciuri s-au disputat la sfârşitul săptămânii trecute la Nazare, în Portugalia.

Cu o nouă conducere tehnică, avându-l pe Marian Măciucă în postura de antrenor-jucător, Naţionala noastră a contat în această campanie pe patru jucători de la campioana West Deva: Bugală, Ciocănel, Măciucă şi Vîrtan.

În primul meci al grupei (singura din Divizia B cu trei echipe, celelalte având câte patru formaţii în componenţă) Serbia şi Estonia au terminat la egalitate, 0 – 0, acesta fiind primul şi singurul egal fără goluri înregistrat în cei 20 de ani de când există Euro Beach Soccer League. La loviturile de departajare s-a impus Serbia, cu un dramatic 11 – 10.

Victorii cu Serbia (la penaltyuri) şi cu Estonia

În cel de-al doilea meci din grupă s-au întâlnit România şi Serbia. Aici evoluţia scorului a fost dramatică: sârbii au condus cu 1 – 0, ai noştri au revenit cu golurile lui Florea şi Măciucă pentru 2 – 1, din nou Serbia a trecut în avantaj cu 3 – 2, pentru ca reuşita lui Florea să trimită meciul în prelungiri. În timpul suplimentar ambele echipe au mai înscris câte o dată (reuşita României i-a aparţinut lui Măciucă), astfel încât partida s-a încheiat 4 – 4. S-a trecut la loviturile de departajare, unde Măciucă, Bugală şi Florea au transformat, iar Jovancic de la sârbi a ratat, astfel că ai noştri s-au impus cu 3 – 1.

Ultimul meci al grupei, România – Estonia, a fost practic o reeditare a finalei Diviziei B de acum doi ani, când România a învins Estonia chiar pe terenul acesteia şi a promovat în Divizia A. De data aceasta miza partidei a fost calificarea mai departe în faza următoare a competiţiei. România s-a aflat în permanenţă la conducere, cu 2 – 0 şi 3 – 1, prin golurile lui Florea – două şi Măciucă, însă de fiecare dată balticii au revenit şi s-au apropiat la un gol. Autogolul lui Juha (presat la acea fază de Florea) a decis învingătoarea meciului şi câştigătoarea grupei.

Se cunosc trei echipe calificate în Promotion Final

În Grupa 1 din Divizia B, care s-a jucat la Nazare, s-a impus Bulgaria cu 9 puncte, urmată de Norvegia 6 puncte, Cehia 3 puncte şi Andorra 0 puncte. Bulgaria şi Cehia s-au calificat în faza următoare a competiţiei alături de România, în timp ce Serbia, a doua clasată din grupa noastră, va trebui să aştepte rezultatele din celelalte două grupe pentru a şti dacă merge mai departe sau nu.

Meciurile din Grupa 3 – care are în componenţă Kazahstan, Lituania, Grecia şi Moldova – se vor juca la Moscova în perioada 20 – 22 iulie, iar cele din Grupa 4 – cu Ungaria, Anglia, Danemarca şi Georgia – la Warnemunde între 24 şi 26 august.

Prima clasată din fiecare grupă şi cele mai bune trei ocupante ale locurilor doi din Divizia B plus ultima clasată din Divizia A vor juca în Promotion Final, turneul pentru promovarea/ menţinerea în primul eşalon care se va desfăşura la Alghero (Italia), în perioada 6 – 9 septembrie.

Grupa 2

Rezultate:

Serbia – Estonia 0 – 0 după prelungiri, 11 – 10 la lovituri de departajare

România – Serbia 4 – 4 după prelungiri, 3 – 1 la lovituri de departajare

România – Estonia 4 – 2

Clasament:

  1. România 4 puncte (8 – 6 golaveraj)
  2. Serbia 1 punct (4 – 4 golaveraj)
  3. Estonia 0 puncte (2 – 4 golaveraj)

Lotul României la Nazare:

Andrei Neag (UE Gandia), Valentin Dumitrică (CSM Medgidia) – portari,

Emil Vîrtan, Alin Bugală, Marian Măciucă, Bogdan Ciocănel (toţi patru West Deva), Iulian Răvoiu, Daniel Zaharia (ambii Axiopolis Cernavodă), Adrian Tănase (Farul Tuzla), Liviu Ruxandari (CSM Politehnica Iaşi), Cosmin Dincă (Viitorul Fântânele), Ionuţ Florea (Farul Constanţa) – jucători de câmp.