glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Restricții de trafic spre autostrada Deva-Orăștie și pe DN 76 Deva-Brad

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că, începând de astăzi, până la 1 iulie, antreprenorul care lucrează la Lotul 4 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva are aviz de executare a lucrării de montare a grinzilor prefabricate la două pasaje, motiv pentru care se impun anumite restricții. Totuși, de la momentul în care vor începe lucrările, reprezentanții firmei susțin că au nevoie numai de aproximativ 10 zile pentru a le finaliza.

Avizul este dat pentru toate intervențiile, pentru perioada 23.05.2018 – 01.07.2018. Prima dată, lucrările vor necesita restricționarea bretelei de intrare și coborâre de pe autostradă, în zona Șoimuș, iar apoi, la o dată ulterioară, restricționarea DN 76. Când vor începe aceste lucrări însă, nu se știe, pentru că firma Spedition UMB nu are un grafic de închidere. „Circulaţia rutieră se va închide pentru perioade de 30 de minute la intervale de 2 ore, pe DN 76, sectorul de drum cuprins între km 4+135 – 4+240 (în apropierea localităţii Brănişca, judeţul Hunedoara) şi pe breteaua 4, de intrare, a autostrăzii A1 Deva – Orăştie. Închiderea temporară a circulaţiei este necesară în vederea execuţiei lucrărilor de amenajare a pasajelor supraterane ale lotului 4 al autostrăzii Lugoj – Deva. Închiderea traficului va fi semnalizată cu bariere, iar circulaţia alternativă va fi dirijată de piloţi de trafic, la capetele sectoarelor de drum”, precizează Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) într-un comunicat de presă.

Rute alternative

Șoferii sunt rugați să manifeste înțelegere sau să aleagă una dintre rutele alternative, pentru a nu se crea cozi interminabile în trafic: dacă circulă pe A1 dinspre Sibiu spre Deva, să coboare de pe autostradă la Nodul Simeria; dacă circulă înspre Sibiu, să traverseze Deva, pe DN7, spre Simeria, și să urce pe A1 la Nodul Simeria; iar dacă circulă înspre Brad, să folosească DJ 706 A, Brănișca – Țebea. De asemenea, o rută care poate fi folosită de cei care au mașini cu greutatea de până la 3,5 tone, și care doresc să meargă din Deva spre Brad sau în sens invers, este varianta de ocolire pe DN 7, digul de la Mintia, apoi pe drumul județean spre DN 76 (spre satul Bejan).

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., dar şi pe paginile de Facebook şi Twitter ale CNAIR.

Back to top button
Close
Close