glasul-hd.ro Web analytics


Administrație

Puțini, dar foarte utili! Astăzi se va da în folosință tronsonul I al autostrăzii A10 Sebeș – Turda.

În cadrul unei emisiuni online, Mariana Ioniță, șefa CNAIR a discutat despre situația mai multor drumuri și autostrăzi din România, printre care și deschiderea celor 15 kilometri din autostrada A10 Sebeș – Turda.

Cei 15 kilometri vor descongestiona traficul infernal, mai ales din orele de vârf, dintre localitățile Sebeș și Alba Iulia.

Evenimentele care precedă inaugurarea acestui tronson vor începe joi, în jurul orei 13.00, în prezența premierului Ludovic Orban și a ministrului Transporturilor, Lucian Bode. Se pare că traficul rutier va fi deschis în jurul orei 16.30 – 17.00.

„Mâine se deschid 15 km pe A10 Sebeș-Turda: Noi, darea în trafic ne-am propus-o de la începutul anului. În sufletul meu mi-aș fi dorit să dăm în trafic și sectorul 1 și sectorul 2. Noi am discutat ca anul acesta o să închidem. Nu ne închidem.

Dacă vă duceți pe podul spre Aba Iulia, pe DN, e un infern acolo.

Darea în trafic a acestui sector în decembrie e un plus de valoare. Aveam varianta să o dăm în trafic acum și să o folosim acum, sau să o deschidem în aprilie.

Eu am trimis echipa de siguranță circulație, nu am fi dat în trafic dacă era vreun pericol.

Nu are legătură cu alegerile. Antreprenorul s-a organizat. La Sebeș-Turda n-are nicio treabă cu alegerile.

Nodul Alba Iulia Nord, colegii noștri vor fi gata, ei si-au propus aprilie mai, cel mai târziu. Depinde de Aktor, dacă ei termină în iunie, va fi gata în iunie.

Eu lucrez cu echipa de la direcția de calitate la modificarea normativelor. Nu e normal să mergem pe normative din anii 80. Ăia din țările reci nu mai toarnă asfalt? Le-am dat termen maxim 3 săptămâni să-mi prezinte o propunere”, a transmis Mariana Ioniță, șefa CNAIR.

Sursă: Ziarul Unirea

Back to top button
Close
Close