glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei

Pulpe de pui la cuptor, cu roșii și cartofi

Ingrediente:
1-1,2 kg. pulpe inferioare de pui
1 kg de cartofi (cam 250 de grame de persoană)
400 de grame de roșii cherry
50 de grame de ceapă fin feliată în peștișori
3 crenguțe de busuioc
3 căței de usturoi
60 de ml. de ulei de măsline
sare și piper
opțional, 1/2 linguriță de oregano uscat

Metodă de preparare:
Se curăță cartofii, se spală bine în câteva ape reci, se taie în bucăți potrivite (cuburi cam de 4 cm) și se pun la fiert în apă rece cu sare. Din momentul în care încep să fiarbă, îi ținem pe foc 7-8 minute, apoi îi scurgem de apă, vrem să fie ușor frăgeziți, nu complet fierți. Se pornește cuptorul și se fixează la 190 de grade Celsius. Pulpele de pui se șterg bine cu șervete de hârtie de bucătărie, se condimentează cu sare, piper și, opțional, cu oregano. Usturoiul se feliază, frunzele de busuioc se desprind de pe codițe și se pun într-un mojar, împreună cu 1 praf generos de sare grunjoasă. Se zdrobesc bine usturoiul și frunzele de busuioc apoi se adaugă peste ele uleiul de măsline. Se pun cartofii fierți într-o tavă termorezistentă, se asezonează cu sare și piper (dacă nu sunt destul de sărați de la apa în care au fiert), se adaugă ceapa peștișori și 2/3 din uleiul aromat pregătit la punctul 3. Se amestecă bine, să se repartizeze uniform uleiul. În tavă, deasupra cartofilor, se aranjează pulpele de pui condimentate și roșiile cherry. Stropim totul cu restul de ulei cu busuioc și usturoi. Se dă tava la cuptorul preîncins la 190 de grade Celsius, la o înălțime medie. Se vor coace pulpele (și tot ceea ce e pe lângă ele, evident) timp de 1 oră. După 30 de minute, pulpele de pui se întorc, ca să se rumenească uniform. În final, pulpele trebuie să fie rumene și cu pielița crocantă. Roșioarele vor fi incredibil de dulci iar cartofii vor absorbi toate aromele, completând perfect mâncarea.