glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta săptămânii

Pui în sos de bere

Ingrediente
4 jumătăți de piept de pui AVIS dezosate și fără piele, 1 lingură muștar Dijon, 2 linguri sos de soia, 120 ml bere blondă, 2 șalote tocate, piper, sare,  2 linguri ulei, 1 lingură miere, 2 lingurițe pătrunjel tocat.

Metodă de preparare
Încinge uleiul într-o tigaie neaderentă. Condimentează pieptul de pui AVIS cu sare şi piper şi rumeneşte-l în tigaie câte 6 minute pe fiecare parte, până când carnea e pătrunsă.
Scoate carnea pe o farfurie şi în aceeaşi tigaie căleşte șalotele timp de 1 minut. Toarnă peste ele berea amestecată cu muştarul, sosul de soia şi mierea.
Lasă totul să fiarbă până când lichidul se reduce şi sosul devine lipicios. Pune înapoi bucăţile de pui AVIS în tigaie şi acoperă-le cu sos.
Serveşte friptura cu puţin pătrunjel tocat presărat deasupra.