glasul-hd.ro Web analytics


ActualitateAdministrație

Primăria Hunedoara vrea propriul sistem de alertare a populației. Dan Bobouțanu: „În trei luni, vreau să avem baza de date și să putem lucra pe ea”

Primarul municipiului Hunedoara vrea propriul sistem de alertare a populației, pentru că în momentul în care autoritățile primesc mesajul de la ISU și de la Prefectură, la rândul lor să poată să îl transmită mai departe, către hunedoreni. Bobouțanu le-a transmis angajaților administrației locale faptul că, în trei luni, dorește să aibă baza de date, iar Primăria să poată lucra pe noul sistem.

Ideea, susține primarul, i-a venit imediat după inundațiile din vara anului trecut de la Peștiș, când peste 200 de oameni au fost evacuați în urma ploilor torențiale. Pârâul Petac a ieşit din matcă, iar zeci de gospodării au fost inundate. Pe alocuri, nivelul apei de pe terenurile inundate a ajuns la aproape un metru. Vijelia de duminică a readus proiectul pe tapet, iar edilul dorește ca până la finalul anului sistemul propriu de alertare prin SMS să fie funcțional. „Se impune sistemul acela de SMS. Părerea mea, eu asta le-am cerut la momentul inundațiilor de la Peștiș, să căutăm o firmă de IT, care să ne facă un sistem de SMS, în așa fel încât în momentul în care primim anunțul de la ISU, același mesaj să fie transmis fiecărui cetățean din municipiul Hunedoara, printr-un sistem propriu al nostru. Creăm sistemul acesta. Eram în studiu cu el, eram mai demult organizați cu asta, dar nu reușisem să îi dăm drumul. Luni mi-au și zis că există firmă și că începem să lucrăm pe chestia asta și cât de curând, o să avem acel sistem cu care putem să dăm și noi la rândul nostru aceste mesaje. Eu le-am dat termen ca în maximum trei luni să am baza de date și să putem lucra pe ea”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu.

La Hunedoara, 26 de locuințe și o anexă gospodărească au fost afectate de furtuna de duminică.

Back to top button