glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Prima ediţie din “Transformă uliţa în stadion” a fost câştigată de elevii din Pui

Nu doar CS Hunedoara şi Gloria Proinstal Geoagiu au jucat sâmbătă la Sântămăria Orlea (cele două au disputat ultimul act al Cupei României, faza judeţeană), ci şi două şcoli gimnaziale, cele din Pui şi Certeju de Sus, s-au întrecut în finala competiţiei intitulată „Transformă uliţa în stadion”.

Acest proiect destinat exclusiv elevilor din mediul rural a fost organizat la nivel judeţean de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret. La nivel naţional, „Transformă uliţa în stadion” a fost început în 2016 de către Federaţia Română de Fotbal.

Patru locaţii pentru meciurile din grupe

Să amintim că debutul acestei competiţii, la care au participat şcoli gimnaziale din judeţ, a fost în luna martie. Atunci s-au disputat meciurile din cadrul celor patru grupe organizate pe criterii geografice. Localităţile care au găzduit întrecerile acestei faze au fost Sântămăria Orlea, Ilia, Certeju de Sus şi Crişcior. Câştigătoarele grupelor au fost echipele Şcolilor generale din Pui, Dobra, Certeju de Sus, respectiv Crişcior, care au căpătat dreptul de a evolua în semifinale. Acestea s-au jucat în 5 aprilie, la Crişcior şi Certej, şi au dat câştig de cauză celor din Pui şi Certeju de Sus. Finala de la „Transformă uliţa în stadion” s-a disputat sâmbătă la Sântămăria Orlea, în deschiderea finalei Cupei României dintre Hunedoara şi Geoagiu.

Victorie categorică în finală

În ultimul act al ediţiei inaugurale, Şcoala Gimnazială Pui a dispus la scor, 4 – 0, de Şcoala Gimnazială Certeju de Sus. A fost însă un joc extrem de spectaculos şi de disputat, în care atât învingătorii cât şi învinşii au dat totul pe teren, în aplauzele unei asistenţe numeroase, aproape 600 de spectatori (câţi nu vin la unele meciuri din ligile superioare!). Şi vremea a ţinut cu micii fotbalişti – de plouat torenţial a plouat abia la meciul seniorilor – astfel încât aceştia au putut etala tot ce ştiu. Pe lângă cele patru goluri au mai fost multe alte faze de poartă, cu ratări – care şi ele fac parte din farmecul fotbalului – dar şi cu execuţii tehnice remarcabile.

La final s-a impus echipa evident mai valoroasă şi mai omogenă, cea din Pui, prin golurile marcate de Bizera – ouă, Badea şi Pau, însă merită menţională replica bună a celor din Certeju de Sus.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de Cristian Petrean, preşedintele AJF Hunedoara, şi de Ioan Petcu, fostul mare jucător al Corvinului şi al Naţionalei României.

Şcoala Gimnazială Pui – Şcoala Gimnazială Certeju de Sus 4 – 0 (2 – 0)

PUI: Amarfei – Stoica, Panatie, Munteanu, Ceuţă – Barc, Ionici, Pau, Bizera – Filip, Badea. Au mai jucat Groza – Drăgănescu, Păcurar, Ilona, Podosu, Pui, Meliţă. Antrenor Ovidiu Ciolea, delegat Liviu Antal

CERTEJU: Blaj – R. Ştefan, Goldrag, Cozmoiu, Gician – Junică, Popa, Branea, Sîncu – Măriuţă, Varga. Au mai jucat Mihuţiu, Moise, Boga, Pupăză, Raiu, F. Ştefan, Verestiuc. Antrenor Ioan Pisoiu, delegat Sorin Chirla

Au marcat: Bizera – de două ori, Badea, Pau