glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Plachetă, în memoria comandantului

Cazarma jandarmilor de la Lupeni se numește, de săptămâna trecută, Cazarma ,,col. (rz.) Jilip Petrişor – Toderiţă”. Aceasta îi va purta numele comandantului unității, decedat la sfârșitul lunii aprilie 2018. În memoria col. (rz.) Jilip Petrișor a fost dezvelită o placă comemorativă.

Colonelul (rz.) Petrişor – Toderiţă Jilip s-a născut în data de 02.01.1956 în localitatea Vulcan, judeţul Hunedoara. A urmat cursurile Şcolii Militare de Ofiţeri Activi a M.A.I. în perioada 1977-1980, iar după absolvirea acestei instituţii de învăţământ a îndeplinit pe rând funcţiile de comandant de pluton, companie şi detaşament. După o carieră de 26 ani în slujba ţării, la data de 30.08.2006, ofiţerul a trecut în rezervă. „A fost un ofiţer obiectiv, corect, de înaltă ţinută morală, manifestând tact, discernământ şi autocontrol atât în relaţiile de serviciu, cât şi în societate. Pentru calităţile de care a dat dovadă a fost apreciat deopotrivă de subordonaţi, comandanţi, precum şi de societatea civilă. Pentru toate acestea, numele ofiţerului şi denumirea structurii de jandarmi conduse, Detaşamentul 3 Jandarmi Petroşani, au devenit sinonime. Având în vedere faptul că, în data de 26 aprilie 2018, domnul colonel s-a stins din viaţă şi ţinând cont de activitate deosebită a acestuia, s-a conferit denumirea onorifică Cazărmii Lupeni, aflată în administrarea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean «Decebal» Hunedoara, Cazarma «col. (rz.) Jilip Petrişor – Toderiţă» Lupeni”, se arată într-un comunicat al IJJ Hunedoara.

La ceremonie, în mijlocul foştilor colegi au fost prezenţi membrii familiei colonelului în rezervă , mama, soţia, fiica şi nepoţelul, în vârstă de 8 ani, care a dezvelit placa în memoria bunicului său.