glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta zilei by Avis 3000

Piept de pui în crustă de fistic cu sos caramel sărat și orez cu lime

Pentru că pieptul de pui este cel mai accesibil și cel mai folosit ingredient în materie de carne, dar este destul de fad și dorim să-i dăm gust deosebit de fiecare dată când îl preparăm, contează foarte mult cu ce ingrediente îl asezonăm. Crusta de fistic va da gust deosebit pieptului de pui, iar în combinație cu sosul caramel sărat și orezul aromat cu lime, v-a fi o adevărată nebunie pentru papilele gustative.

Ingrediente:

  • 800 grame piept de pui Avis 3000
  • 100 grame fistic prăjit
  • 350 grame zahăr tos
  • 350 ml smântână dulce
  • 200 grame orez basmati
  • 3 lime
  • 100 grame sare
  • 80 grame piper
  • 50 grame muștar dulce
  • 200 ml ulei de măsline
  • 500 grame unt

 

 Mod de preparare

1.Se porționează pieptul de pui, se asezonează cu sare și piper și se rumenește la tigaie pe toate părțile.

2.Apoi se continua prepararea la cuptor la 170 de grade, pentru 20 de minute. 3.După acest interval, se unge cu muștar se tăvălește prin fistic tocat și se mai dă la cuptor pentru 5-7 minute.

4.Între timp se pregătește sosul caramel. Se caramelizează zahărul, se adaugă untul, se amestecă continuu până la omogenizare, apoi se încorporează smântâna.

5.Orezul se fierbe în apă cu sare, iar la final, se asezonează cu puțin piper și coajă de lime răzuită.

Spor și poftă bună!

 

Sursa: www.a1.ro

Back to top button