glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

„Picii” de grădiniță au învățat regulile de circulație rutieră

Peste 100 de copii de grădiniță au fost ieri la poliție. Dar nu pentru a da vreo declarație, ci pentru a învăța regulile de circulație rutieră. Acțiunea a avut loc în cadrul programului „Școala altfel – să știi mai multe, să fii mai bun”, în care au fost implicaţi preşcolarii unor unităţi de învățământ din municipiul Deva.

 

La activităţi au participat peste 110 copii, elevi preșcolari a două grădiniţe din municipiul reşedinţă de judeţ, care au fost foarte interesaţi să afle de la poliţişti care sunt regulile de circulaţie pe drumurile publice pe care trebuie să le cunoască şi, mai ales, să le respecte pietonii, pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere. De asemenea, copiii au fost interesaţi să vadă îndeaproape o parte din dotările logistice ale poliţiştilor rutieri, în special autospeciala de intervenţie şi dispozitivul de monitorizare a traficului rutier.

„Acțiunea vizează realizarea obiectivului prioritar al poliţiştilor, acela de a reduce riscul rutier. În acest sens sunt realizate, în afara activităţilor de constatare a principalelor abateri ce pot conduce la producerea unor evenimente rutiere grave, şi o serie de  activităţi cu caracter preventiv şi de informare publică”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

În acelaşi scop, astăzi, cu începere de la ora 10.00, polițiștii de prevenire şi cei rutieri vor organiza – în cadrul evenimentului naţional „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” – un stand de prevenire și educație rutieră cu ocazia evenimentului „Deva Auto Show”, organizat de Camera de Comerț și Industrie Hunedoara, în parcarea Shopping City Mall. Polițiștii vor distribui pliante cu recomandări auto preventive, stickere adresate motocicliștilor și vor folosi ochelarii DRAGER, de simulare a stărilor de ebrietate și consum de substanțe psihoactive la volan.