glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Pe scurt…

Fără medalie la Europenele de cadeţi de la Gyor

Delegaţia României a revenit fără nici o medalie de la Campionatele Europene de atletism pentru sportivi U-18 ani (cadeţi) desfăşurate la Gyor, în Ungaria, la finele săptămânii trecute. Un loc 5, un loc 6 şi un loc 7 în finale a fost bilanţul celor 16 atleţi români care s-au numărat între cei peste 500 de participanţi la ediţia din acest an a Europenelor de cadeţi.

Georgiana Timu, legitimată la Clubul Sportiv Şcolar Cetate Deva, a concurat în proba feminină de triplusalt, unde a terminat pe locul 20, cu o săritură de 12.14 metri. Cu numai o săptămână în urmă, Timu a sărit 12.36 metri la Campionatele Naţionale pentru juniori de la Piteşti şi oferea speranţe pentru o evoluţie mai bună la Europene.

Cea mai bună clasare a atleţilor români a obţinut-o Cristian Voicu, locul 5 în proba de 800 metri a băieţilor, cu timpul de 1:50.11 (record personal). Pe locul 6 s-a clasat Răzvan Cărare la aruncarea suliţei, cu un rezultat de 71.04 metri. În fine, locul 7 a fost obţinut de Daniela Vasile în proba de 2.000 metri obstacole fete, cu timpul de 6:49.21 (record personal). În rest, cadeţii români s-au situat în probele la care au concurat de la locul 14 în jos, cu rezultate în general sub posibilităţile individuale.

Dispare Jiul şi reapare Şirineasa la Petroşani?

CSM Jiul Petroşani se confruntă cu probleme financiare deja cronice, iar prezenţa sa în liga a patra şi în sezonul 2018 – 2019 este pusă foarte serios sub semnul întrebării. Singura soluţie care se întrevede este revenirea în oraş a grupării patronate de Nicolae Sarcină, privit acum ca un salvator al întregului fotbal din Petroşani.

“În sezonul trecut mi-am adunat prietenii, am pus mână de la mână şi am adunat bani pentru ca echipa să poată juca fotbal. Şi acum am vorbit cu ei şi sunt în stare să plătească de la ei ca să aducem jucători. Întrebarea este însă cât să mai continuăm aşa. Fără salarii pentru fotbalişti eu nu mai continui. Cel mai bine pentru noi ar fi să ne preia investitorul Nicolae Sarcină, să devenim un fel de satelit pentru prima echipă. Dacă se va numi Jiul, aşa cum se aude, noi să fim Jiul II. Sincer, nu văd nici o altă soluţie. Avem în momentul de faţă jucători tineri şi de mare perspectivă, care au oferte din alte părţi. Pe Mihalache, Iordache, Bălan sau Szekely ni i-a cerut Hunedoara, recent promovată în liga a treia. Normal ar fi ca ei să rămână să joace pentru Jiul, însă nu ştiu care va fi viitorul acestei echipe. Eu am făcut tot ce ţine de mine, am făcut-o cu sufletul şi din dragoste pentru Jiul”, a declarat Horaţiu Popa, antrenorul CSM Jiul.

În negocierile cu Primăria din Petroşani, Sarcină a promis că se va ocupa şi de Centrul de copii şi juniori al clubului, şi de echipa din liga a patra Jiul. Zilele trecute investitorul gorjean a anunţat că gruparea patronată de el, fosta ACS Şirineasa, actuala Energeticianul Târgu Jiu, va reveni la baza din Petroşani duminică, după ce joi echipa îşi va încheia cantonamentul de la Snagov şi jucătorii vor primi câteva zile libere. Mai rămâne doar ca şi Consiliul local să voteze modalitatea de asociere cu clubul lui Sarcină, care nu a renunţat nici la ideea ca din campionatul viitor echipa sa să preia denumirea de Jiul.