glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Pe scurt…

Hunedoara cu medalii, Petrila cu neparticipare la Naţionalele de popice

Dintre cele două cluburi care ar fi trebuit să reprezinte judeţul nostru la turneul final al Campionatului Naţional de popice U-14, doar CS Siderurgica s-a prezentat la întrecerile găzduite de arena din Hunedoara. CS Inter Petrila, o altă formaţie de tradiţie în acest sport, nu a putut participa la această competiţie din motive financiare. Păcat, pentru că şi tinerii sportivi din Valea Jiului erau cotaţi cu şanse reale la medalii, la fel ca şi omologii lor din Hunedoara.

Popicarii de la Siderurgica, antrenaţi la club de Mănel Manea, au participat la patru probe la această ediţie a Naţionalelor U-14. Ei au cucerit cinci medalii, dintre care una de aur şi patru de argint. Titlul naţional a fost obţinut de Ana Baloşin, care a terminat pe primul loc la individual clasic. Pe locul 2 în clasament în aceeaşi probă a terminat colega ei de club Karina Lapoşi. Cele două, Baloşin şi Lapoşi, au câştigat medaliile de argint la tandem. În întrecerea băieţilor, Flavius Marian a mai adus alte două titluri de vicecampion naţional, la individual clasic şi individual combinat.

„Memorialul Mircea Sîrbu” la prima ediţie

Peste 150 de copii din clasele I – IV de la nouă instituţii de învăţământ din judeţ au participat săptămâna aceasta la prima ediţie a „Memorialului Mircea Sîrbu” la fotbal. Competiţia, dedicată exclusiv lor, a fost un omagiu adus memoriei celui care a fost profesorul Mircea Sîrbu, fostul preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara, dar şi un prilej pentru cei mici să să deprindă cât mai mult din tainele fotbalului, acesta fiind dealtfel şi scopul principal al acestei acţiuni.

Prima ediţie a Memorialului a fost organizată la Deva de AJF Hunedoara, în parteneriat cu Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Primăria municipiului Deva. Au participat echipe reprezentând Colegiul Naţional Sportiv „Cetate”, Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria”, Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” şi Colegiul Tehnic „Transilvania”, toate din Deva, şi Şcolile gimnaziale din Dobra, Ilia, Veţel, Teliucu Inferior şi Şoimuş.

„Această competiţie, aflată la prima ediţie, este un proiect de suflet. Toată lumea ştie cine a fost Mircea Sîrbu, un om de mare valoare, un om de sport, un om de fotbal, care a făcut mult pentru fotbalul devean, hunedorean şi naţional. Ţin foarte mult ca tot ceea ce am învăţat de la el, valorile lui, să le transmit mai departe prin munca mea, prin munca noastră. Şi cui altcuiva aş putea să transmit aceste lucruri decât acestor minunaţi copii. Să sperăm că o bună parte dintre ei vor ajunge să ducă mai departe fotbalul nostru”, a declarat antrenorul Marius Sîrbu, fiul regretatului Mircea Sîrbu. La finalul competiţiei, în care nu au contat rezultatele, toţi copiii participanţii au primit din partea organizatorilor premii constând în cupe, diplome, mingi şi dulciuri.

A fost anunţat programul din Liga a 3-a în sezonul viitor

Campionatul Ligii a treia, ediţia 2018 – 2019, va începe în weekendul 25 – 26 august. Turul se va încheia pe 1 – 2 decembrie 2018, iar sezonul de primăvară se va relua pe 2 – 3 martie 2019. Ultima etapă a returului, cea cu numărul 30, este programată pe 25 – 26 mai 2019. În sezonul 2018 – 2019, se doreşte (ca de fiecare dată în ultimii ani) ca Liga 3 să fie formată din cinci serii a câte 16 echipe. Vor promova în Liga 2 echipele clasate pe primul loc în fiecare dintre cele cinci serii la finalul sezonului 2018 – 2019. Echipele clasate pe locurile 16 – 20 în Liga 2 vor retrograda în Liga 3.

Din Liga a 3-a vor retrograda 21 de echipe, adică ocupantele locurilor 13 – 16 din fiecare serie şi cea mai slabă echipă clasată pe locul 12 din toate cele cinci serii. Se vor avea în vedere doar rezultatele înregistrate cu echipele de pe locurile 1 – 11. Locul lor va fi luat de cele 21 de campioane judeţene care vor câştiga meciurile de baraj pentru promovare.