glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Patru titluri şi alte patru medalii pentru atleţii hunedoreni la Naţionalele de juniori

Aproape 550 de atleţi din ţară, băieţi şi fete, s-au întrecut sâmbătă şi duminică pe Stadionul „Iolanda Balaş-Soter” din Bucureşti, în cadrul Campionatelor Naţionale rezervate juniorilor II. Pe lângă titlurile naţionale puse în joc, competiţia a reprezentat şi o repetiţie generală utilă înaintea Campionatelor Europene U-18 de la Gyor, programate în perioada 5 – 8 iulie.

Judeţul nostru a fost reprezentat de sportivi de la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva şi Clubul Sportiv Şcolar Hunedoara, care au revenit acasă cu un bilanţ total de opt medalii, dintre care patru de aur, trei de argint şi una de bronz, în plus înregistrând şi barem de calificare la Europenele U-18 şi un record naţional de juniori III.

Georgiana Timu e dublă campioană naţională

Probele de triplusalt şi de săritură în lungime ale fetelor au fost dominate cu autoritate de Georgiana Timu. Sportiva antrenată la Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva de profesorul Nicolae Alexe a câştigat în prima zi de concurs titlul la triplusalt, cu o săritură de 12.21 m, care i-a adus medalia de aur şi cu care a îndeplinit baremul de calificare la Campionatul European de Atletism pentru juniori U-18. În cea de-a doua zi, Georgiana s-a impus şi la săritura în lungime, cu un rezultat de 5.79 m, care a confirmat că este una dintre cele mai în formă atlete din România, ţinând cont şi de evoluţiile de la Naţionalele indoor de seniori din luna trecută.
Şi Rareş Maier, colegul ei de club de la CNS Cetate, a cucerit un titlu naţional la aceste întreceri. Sportivul pregătit de profesorul Mihai Luca s-a impus în proba de triplusalt cu o săritură de 13.79 m. Maier a concurat şi la săritura în lungime, unde şi-a adjudecat medalia de bronz, terminând pe locul 3 cu un rezultat de 6.33 m.

Un alt titlu naţional a fost câştigat de ştafeta feminină de 4 X 100 m a Clubului Sportiv Şcolar Hunedoara. În componenţa Cezara Bucur, Andrada Ghiaţă, Sarah Scurtu şi Petrinia Pivniceru, ştafeta hunedoreană a terminat pe prima poziţie, cucerind medalia de aur. O altă ştafetă, de data aceasta alcătuită din Denisa Tibichi, Petrina Pivniceru, Andrada Ghiaţă şi Maria Mădălina Radu, şi-a adjudecat locul 2 şi titlul de vicecampioană naţională la 4 X 400 m. Antrenorii care pregătesc sportivii de la clubul hunedorean sunt Florin Bucur, Marieta Ilcu Răileanu, Ştefan Beregszaszy şi Paul Popa.

Alţi doi atleţi de la CNS Cetate Deva au urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere, devenind vicecampioni naţionali. Raul Dan, antrenat de profesorul Cornelia Juratoni, a câştigat argintul în proba de 2000 de m obstacole. Timpul de 6.24.73 reprezintă un nou record naţional la juniori III, Raul concurând la această ediţie a Naţionalelor la categoria de vârstă superioară. O altă medalie de argint şi locul 2 a obţinut Elisa Enache, şi ea legitimată la clubul devean. Atleta pregătită de profesorul Gheorghe Iclozan a reuşit un rezultat de 1.60 m la proba de săritură în înălţime

Mai menţionăm că în continuarea Campionatelor Naţionale de la Bucureşti s-a desfăşurat şi un Grand Prix de sărituri şi alergări la trei probe – lungime masculin, înălţime masculin şi 200 m masculin şi feminin – care a avut ca scop principal realizarea baremurilor de participare la competiţiile internaţionale avute ca obiectiv de Federaţia Română de Atletism.