glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Pateu de casă din ficat de pui

Vă prezentăm rețeta de pateu de ficat, ușor de făcut și cu ingrediente naturale, pentru că avem convingerea că fiecare dintre noi își dorește, în această epocă a aditivilor alimentari, să aibă un control cât mai riguros asupra tuturor alimentelor care ajung pe masa familiei. Cum avem nevoie, totuși, și de câte un mezel pentru micul dejun, această reteță de pateu de ficat este o bună alegere, fiind făcut cu ficăței de pui și unt, deci este foarte potrivit atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

Ingrediente

  • 500 g ficăței de pui Avis 3000
  • 2 pulpe de pui dezosate Avis 3000
  • un morcov
  • o rădăcină pătrunjel
  • o ceapă mare
  • 200 ml vin alb sec sau demisec
  • 250 g unt
  • un castravete murat
  • o linguriță rasă de zahăr
  • sare
  • piper
  • condimente după plăcerea fiecăruia
  • chimen
  • dafin
  • oregano
  • maghiran
  • usturoi pudră

Mod de preparare

Curățăm morcovul, pătrunjelul și ceapa. Morcovul și pătrunjelul se rad, ceapa se taie – nu vă chinuiți să o tăiați foarte mărunt, oricum totul va merge la robot mai încolo. Pulpele de pui se curăță de orice ce nu este carne (piele, grăsimi, zgârciuri, vene ) și se pun într-o tigaie, fără ulei, la foc mic.

Se curăță și ficățeii de pielițe. Se adaugă în tigaie, împreuna cu morcovul, pătrunjelul, ceapa, 100 g unt și vinul. Se pune capac și se lasă să se înăbușe. Mai amestecați din când în când. După vreo 10 minute de fiert, luați capacul și lăsați la foc mai mic să scadă zeama. Sunt gata când a scăzut aproape de tot (nu îi lăsați să înceapă să se prăjească)

Se pune compoziția obținută într-un robot de bucătărie, se adaugă restul de 150 g unt, și se face pasta. Apoi adăugăm condimentele ( se pun la sfârșit pentru a se putea gusta și completa până la obținerea gustului dorit)
Castravetele este opțional ! Cine vrea, îl taie cubulețe mici și îl amesteca în jumătate din pasta obținută. Se pune în castronele și se dă la frigider pentru vreo oră. Se poate servi din castronele.

Back to top button
Close
Close