Rețeta zilei
Omletă Catalană

Ingrediente:
- 8 ouă,
- 100 g brânză dulce,
- miezul de la o baghetă,
- 100 ml lapte dulce,
- 100 g caşcaval,
- 100 g mazăre,
- 200 g şuncă presată,
- sare, 30 g unt, 1 lingură ulei de floarea-soarelui, 3 fire ceapă verde.
Mod de preparare:
Se bat ouăle, într-un bol. Se adaugă un praf de sare şi se bat în continuare aproximativ cinci minute. Mazărea se spală în
două trei ape şi se pune apoi la scurs, într-o strecurătoare. Pâinea se pune să se înmoaie în laptele călduţ şi, după ce s-a
înmuiat, se amestecă cu ouăle bătute, cu brânza dulce, cu mazărea, cu şunca presată şi caşcavalul tăiat felii potrivite. Se
condimentează cu sare, în funcţie de preferinţe. Compoziţia se amestecă bine cu o spatulă specială şi apoi se toarnă în
untul şi uleiul încins. Se lasă 6-7 minute pe o parte şi se întoarce pe cealaltă parte. După ce s-a rumenit pe ambele părţi, se
scoate cu atenţie pe o tavă şi se lasă câteva minute să se răcească. Se taie cubuleţe sau ce formă doriţi şi se ornează cu
frunzuliţe de cimbru proaspăt.