glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Obezitatea, un fenomen îngrijorător în județ

Populația județului Hunedoara se îngrașă pe zi ce trece. Dacă în anul 2014, 4.374 de hunedoreni sufereau de obezitate, anul trecut numărul persoanelor supraponderale a ajuns la 5.280. Pentru ca oamenii să conștientizeze această problemă serioasă de sănătate care poate determina foarte multe boli grave, medicii din județ organizează campania de informare „Ziua europeană împotriva obezității”.

Obezitatea este o boală cronică, având o prevalenţă foarte mare şi care afectează bărbaţi şi femei de toate rasele şi vârstele. Este o problemă serioasă de sănătate publică deoarece creşte riscul unor boli cronice, cum ar fi: bolile cardiovasculare, diabetul zaharat tip 2, hipertensiunea arterială, bolile coronariene, anumite forme de cancer etc. Ziua Europeană împotriva Obezităţii (ZEIO) subliniază necesitatea ca obezitatea să fie recunoscută pe scară mai largă de către Uniunea Europeană şi de către guvernele statelor membre ca o boală cronică şi să atragă atenţia asupra beneficiilor pe care acest lucru le va aduce atât persoanelor fizice, cât şi sistemelor de sănătate. Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara în colaborarae cu SPLAS – asistenți comunitari din cadrul Primăriei Petroșani și Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara va celebrara campania „Ziua Europeană împotriva Obezităţii” în data de 18 mai 2018, de la ora 12:00, la Școala Gimnazială nr.7,

Petroșani, unde se vor distribui materiale I.E.C. şi se vor prezenta diapozitive power point. „Scopul campaniei din acest an este cunoaşterea şi înţelegerea necesităţii unei acţiuni la nivel european şi naţional, pentru a îmbunătăţi prevenirea, tratamentul şi îngrijirea obezităţii. Campania sprijină cetăţenii supraponderali sau obezi pentru a face modificări ale stilului de viaţă în vederea gestionării greutăţii lor şi îmbunătăţirii stării generale de sănătate şi a calităţii vieţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, Cecilia Birău.