glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

O firmă de papetărie din Hațeg donează 10.000 de euro pentru spitalul de oncologie și radiologie pediatrică din țară

Unul dintre cei mai mari jucători pe piața papetăriei din România, cu sediul la Hațeg, donează, de Mărțișor, 10.000 de euro pentru construirea primului spital de oncologie și radiologie pediatrică din România. Firma dorește să popularizeze idea și să invite și alte firme sau alți oameni cu suflet mare la genul acesta de acțiuni de aceea a ales să-și păstreze anonimatul.

La îndemnul „Fii și tu fondator al primului spital de oncologie și radiologie pediatrică din România!”, directorul general al firmei din Hațeg a ales să desfășoare o campanie de strângere de fonduri pentru unitatea spitalicească ce urmează a fi construită la București, de către Asociația „Dăruiește Viață”. Acțiunea firmei constă în triplarea sumei alocate anual pentru achiziționarea de mărțișoare pentru angajate, cliente și colaboratoare (care devin fondatori alături de firma care a alocat banii în numele lor) și donarea sumei de 10.000 de euro pentru construirea spitalului. În locul mărțișoarelor, doamnele vor primi, simbolic, o insignă cu detalii despre campanie. Această campanie se desfășoară în prima săptămână din luna martie, timp în care peste 3500 de insigne inscripționate cu mesajul „Mărțișorul meu salvează vieți” vor ajunge la colaboratoarele și doamnele care activează în domeniul papetărie, rechizite școlare, craft, artă. „Obișnuiesc să spun că pentru firma pe care o conduc de aproape 30 de ani, valorile sunt foarte importante și că suntem dispuși să renunțăm la profit, poate chiar la afacere, dar nu la ele. Pentru noi, integritatea, exceleța și respectul sunt cele care ne călăuzesc în drumul nostru și îmi place să cred că oamenii minunați cu care interacționăm înțeleg exact și le trăiesc împreună cu noi. Ideea aceasta, de a înlocui mărțișorul cu o faptă bună, un gest care poate ajuta o cauză nobilă, făcut de oameni pentru oameni, este în concordanță deplină cu crezul nostru, iar atunci când am auzit despre campania Asociației Dăruiește Viață, nu am putut rămâne indiferent. Îmi doresc ca <<Mărțișorul>> nostru, oferit din toată inima, să le emoționeze pe doamne, iar dacă sunt interesate să afle mai multe informații, le invit să acceseze site-ul www.daruiesteviata.ro. Crezând în puterea exemplului, am nădejdea că și alte firme din județ, conduse de oameni cu inima deschisă, vor alege să se alăture unor astfel de campanii”, a declarat directorul general al firmei din Hațeg, Mircea Neiconi.

Firma din Hațeg nu este la prima acțiune de acest gen. În 2017, a derulat, la nivel național, proiectul de responsabilitate socială „Fă un copil din Africa fericit!”, prin care câteva sute de ghiozdane au ajuns în școlile din Namibia – sud-vestul Africii. Clienții au donat atunci vechiul ghiozdan pentru copiii de pe continentul african și au primit o reducere de 10 la sută pentru a-și achiziționa un rucsac nou.

Back to top button
Close
Close