glasul-hd.ro Web analytics

ActualitatePamflet

Nu există-n lumea asta frate ca al meu !

După ce şi-a băgat pixul în repetate rânduri în istoria bizanţului, doctorul în cele sfinte şi prea cucernicul frate al Voievodului de Cinciş a început să fie o apariţie obişnuită a tuturor manifestărilor mai mult sau mai puţin culturale organizate pe moşia familiei, adică Judeţul Hunedoara. Cum tot ce mişcă, cântă, recită şi dansează în judeţ se organizează sub egida Direcţiei pentru Cultură şi aşa mai departe, este aproape firească şi justificată prezenţa cucernicului frate la manifestări. Astfel că norodul adunat la Ţebea în jurul mormântului lui Avram Iancu a avut parte de prezenţa plină de har a cucernicului. În lipsa fratelui mai mare, Mişu Vodă de Cinciş (transformat într-un fel de Big Brother, pentru că lipseşte mai nou de la adunările publice, dar ştie tot ce se întâmplă), micuţul doctor într-ale celor sfinte şi sfinţite stă în fruntea „cortegiilor” de politicieni, schimbă haina preoţească cu cea directorală cât ai zice acid dezoxiribo-nucleic sau os sternocleidomastoidian şi ţine între două lansări de carte discursuri pline de diplomaţie şi dor de integrare euro-atlantică.

La unul dintre botezurile electorale organizate în grup de politicienii hunedoreni, de unde sigur că nu putea lipsi, sfinţia S.A. a afirmat că pruncii de la casele de copii botezaţi tocmai în ziua de 11 septembrie se vor ruga peste ani pentru sufletele celor morţi în New York. Ce are …sula cu cultura?

S-au întrebat mulţi dintre cei care au auzit cele spuse de părintele ce nu ezită dacă-i cere interesul electoral să se roage pentru sufletul împăratului Traian, unul dintre cei mai aprigi duşmani ai creştinismului, şi nici să se bucure de banii primiţi pentru renovarea Bisericii din Densuş de la un homosexual declarat, ambasadorul Americii, Michael Guest.