glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Notificare de la APIA: Fermieri, aveți 15 zile la dispoziție, altfel pierdeți subvenția!

Fermierii au primit notificări de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru subvenții. Producătorii agricoli din județul Hunedoara au la dispoziție 15 zile să răspundă solicitărilor de clarificări, în caz contrar riscă să fie penalizați sau chiar să piardă banii europeni.

Campania de depunere a cererilor unice în campania 2018 s-a încheiat în data de 15 mai. La fel ca și anul trecut, în perioada următoare, reprezentanții APIA vor verifica cererile depuse și vor introduce, dacă va fi cazul, documente de modificare, vor solicita clarificări pentru anumite neconformități identificate la cererile depuse. Concret, APIA va verifica dacă au fost erori generate de sistem la depunerea cererilor, cum ar fi suprapunerea sau supradeclararea unei suprafețe. Acestea se pot rezolva amiabil între fermieri sau în cazuri extreme în instanță. „Este de reținut faptul că în această perioadă se rezolvă supradeclarările, suprapunerile, se poate modifica cultura, dacă fermierul s-a răzgândit, se pot retrage suprafețe etc. Dar, totuși, nu se mai pot adăuga suprafețe. Fermierii trebuie să răspundă solicitărilor de clarificări în termen de 15 zile de la comunicare, altfel riscă penalități sau chiar să piardă subvențiile”, susțin reprezentanții APIA.

APIA Hunedoara a finalizat campania de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2018, săptămâna trecută. În cadrul campaniei de anul acesta, în județ au fost înregistrate aproximativ 17.500 de cereri pentru subvenții, pentru o suprafață totală de 132.586 de hectare. Conform calendarului aprobat prin Ordinul MADR nr. 15/2018, în perioada 4 iunie – 4 iulie se va efectua controlul administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora precum și transmiterea eșantioanelor. Plata avansului pentru anul de cerere 2018 se va efectua în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2018.

Back to top button
Close
Close