glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Municipiul Deva participă la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice

Municipiul Deva revine pe harta participanților la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice, eveniment organizat pentru a doua oară la nivel european, pentru a promova nevoia de a colecta selectiv deșeurile de echipamente electrice și electronice.
Volumul deșeurilor electrice crește la nivel global cu o rată de 3-4 la sută anual. Conform estimărilor în 2025 se vor genera circa 60 de milioane de tone de deșeuri electrice la nivel mondial. În prioritățile de guvernare ale Uniunii Europene anunțate până în anul 2030, reciclarea deșeurilor electrice este din ce în ce mai necesară, mai importantă. Legislația națională care transpune standardele europene se traduce în obligativitatea de a colecta selectiv deșeurile electrice, obligativitate care îi revine atât cetățeanului, cât și autorităților locale, firmelor și instituțiilor. De aceea, colectarea deșeurilor electrice este o parte esențială a efortului colectiv care vizează protecția mediului înconjurător, dezvoltarea unor sisteme eficiente și încurajarea bunelor obiceiuri în rândul populației. Devenii au ocazia să se implice în acestă actiune și să scape gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice (14 octombrie). Această inițiativă a fost dezvoltată de WEEE Forum, asociația internațională a sistemelor de colectare a deșeurilor electrice și implică 40 de organizații diferite din 20 de țări din întreaga lume. Scopul evenimentului este de a crește nivelul de conștientizare privind importanța colectării deșeurilor electrice și de a încuraja populația să facă acest gest responsabil, fiind susținută și de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.
„Implică-te acum! Adună aparatele electrice stricate sau pe care nu le mai folosești, dar continui să le ții în casă și sună gratuit la TelVerde 0800 444 800, număr disponibil zilnic între orele 09:00-17:00, ca să faci o programare. Serviciul Local de Colectare Hunedoara asigură preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu. Colectează și tu selectiv aparatele electrice vechi sau uzate, becurile și bateriile! Contribui astfel la protecția mediului și la economisirea resurselor Pământului. În plus, participând la această acțiune de colectare, ai șansa să câștigi unul dintre premiile oferite prin tragere la sorți: patru mixere, patru mașini de călcat și șase blendere. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 12 octombrie, la ora 17:00, la Primăria Deva”, au precizat organizatorii campaniei.