glasul-hd.ro Web analytics


Sport

Mircea Lucescu renunță la titulatura de membru fondator al FC Hunedoara

Tehnicianul care în mai puțin de o lună va împlini 70 de ani a anunțat, prin intermediul împuternicitului său în AGA, Gelu Simoc, că nu mai dorește ca numele său să fie legat de FC Hunedoara, acolo unde figura printre membrii fondatori, alături de Ioan Andone.

Anunțul a fost făcut public zilele trecute de Gelu Simoc, dar actuala conducere spune că actele de retragere a lui „Il Luce” din AGA au ajuns pe masa lor la începutul lui 2015, astfel că motivul invocat de reprezentantul său (n.red. – rezultatele modeste) nu stă în picioare. „Mircea Lucescu m-a împuternicit să-l reprezint în relaţia cu clubul. În ultima perioadă m-a solicitat în repetate rânduri să îl retrag din club, însă am insistat să rămână pentru că este un nume, un brand pentru Hunedoara. Rezultatele echipei sunt atât de slabe încât acum mi-a cerut cu fermitate să urmez procedurile de retragere, mi-a spus că nu doreşte ca numele său să fie bălăcărit”, a declarat Gelu Simoc. Replica a venit, prompt, de la președintele grupării, Alin Barna: „Interesant! Dar nu întru totul adevărat! Ce omite domnul Simoc să înțeleagă este că «prin hârtii nu trece nici glonțul!». De ce spun asta? Pentru că noi, conducerea clubului, avem demisia domnului Lucescu adusa de domnul Simoc și înregistrată la club încă de la începutul anului în curs! Iar procesul verbal al acelei ședințe este la club și poate fi consultat oricând! Era o demisie decisă pentru că se vorbea de cotizațiile membrilor fondatori în cea mai grea perioadă a clubului, nu de rezultatele înregistrate la acel moment… și că s-a revenit asupra deciziei pentru că noi nu doream să târâm numele Lucescu într-un scandal de imagine”.

Teste, probe, acumulări

În ceea ce privește situația echipei, dincolo de birourile conducerii, lucrurile decurg normal, lotul existent de jucători pregătindu-se pe plan local până la jumătatea lunii iulie, atunci când va fi programat și primul meci oficial al sezonului: duelul cu Șoimul Băița, din Cupa României. Imediat după aceea, hunedorenii vor pleca într-un stagiu de pregătire, fie la Straja, fie la Băile Herculane. Trei noi jucători se află în probe la FC Hunedoara. Este vorba de Darius Ursachi (atacant, fost pe la Jiul Petroșani, Retezatul Hațeg, Metalul Reșița și Hercules Lupeni) și de gemenii Daniel și Cristian Creciunesc – care au evoluat în retur la Măgura Pui, dar care au mai bifat, până acum, prezențe la Realsport Deva, CNS Cetate, Poli Timișoara și Ceahlăul Piatra Neamț. „O să mai vină și alți jucători, atât în probe, cât și fără probe. Suntem în discuții cu jucători experimentați, care nu au nevoie de probe pentru a juca aici”, a spus Daniel Ghiorghiță, secretarul general al FC Hunedoara.

Back to top button
Close
Close