glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Mihai Leu, elev pentru o zi la Școala de Agenți de poliție. A făcut demonstraţii de derapaje controlate, în fața viitorilor oameni ai legii

Fostul campion mondial la box şi fost campion naţional la raliuri, hunedoreanul Mihai Leu, a îmbrăcat, vineri, uniforma de elev al Şcolii de agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca şi le-a povesit colegilor săi elevi despre modul cum experienţa sa de viaţă i-a schimbat modul de gândire şi de comportament.

deschidere (2)Mihai Leu a povestit, vineri, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, în cadrul evenimentului „Elev pentru o zi”, despre cariera sa de boxer, dar şi de şofer de raliuri şi le-a dat sfaturi viitorilor poliţişti despre conducerea preventivă. Fostul campion a vorbit despre modul în care sportul i-a schimbat comportamentul şi concepţia despre viaţă. La fel s-au întâmplat lucrurile şi în ceea ce priveşte şofatul pe drumurile publice, după ce a devenit pilot de raliuri. „Recunosc că înainte să merg la raliuri am fost un şofer nu foarte disciplinat. După ce am început cu raliurile, mi-am dat seama că ceea ce făceam eu pe şosea era o nebunie şi o tâmpenie. Mi-am dat sema cât de mult transpiri pentru o secundă la curse, pentru care îţi asumi riscuri enorme. Mi-am dat seama că dacă conduc riscant de la Hunedoara ajung la Bucureşti cu 15-20 de minute mai repede, dar riscurile pe care mi le asum nu se compară cu nimic, fiindcă un accident poate să te lase cu urmări pe toată viaţa sau să fie un accident fatal. Şi, un lucru foarte grav: oricât de bine aţi conduce, poate că partenerii de trafic sunt şoferi începători, poate n-au aceleaşi reflexe pe care le avem noi şi, Doamne fereşte, îl poţi pune pe el într-o situaţie în care nu ştie cum să reacţioneze şi poate se întâmplă ceva şi îl ai toată viaţa pe conştiinţă. De aceea, vă spun din proprie experienţă că şi pe şosea am început să conduc foarte responsabil”, a punctat Mihai Leu.

Invitat de un alt hunedorean

Fostul campion mondial crede că „fiecare lucru pe care îl facem, mai devreme sau mai târziu se vede în evoluţia noastră în viaţă”. După ce le-a vorbit tinerilor elevi de poliţie despre experienţa sa, Mihai Leu le-a arătat şi a exersat cu câţiva dintre ei tehnici de autoapărare, iar apoi, cu o maşină de poliţie, a făcut o demonstraţie de condus.

Hunedoreanul Mihai Leu a fost invitat la acest eveniment de un alt hunedorean, directorul Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan”, comisarul-șef Liviu-Gabriel Dumitru, cel care a ocupat, până în 2017, funcția de inspector-șef al IPJ Hunedoara.

Printre altele, Mihai Leu a fost, în 1997, campion mondial WBO, la categoria semimijlocie, câştigând la profesionişti toate cele 28 de meciuri de box disputate, iar în 2003 a fost campion naţional la raliuri.

One Comment