glasul-hd.ro Web analyticsSport

Meci crucial pentru Cetate în compania Reşiţei

CNS Cetate susţine astăzi, de la ora 15, o partidă extrem de importantă pe teren propriu în compania unui adversar de calibru: CSM Şcolar Reşiţa. Întâlnirea contează pentru etapa a opta a Ligii a treia, seria a patra. Şi pentru oaspeţi meciul are o miză deosebită, Reşiţa fiind una dintre candidatele declarate la promovarea în Liga a doua, cel puţin înainte de începerea campionatului.

Ajunsă aproape incredibil de antepenultimul loc al clasamentului, echipa din Deva trebuie să se adune, să îşi strângă rândurile şi să reînceapă să câştige puncte, pentru că ajungerea în zona retrogradării a devenit deja un fapt, nu doar o ameninţare. De partea cealaltă, reşiţenii sunt la zece puncte de liderul-surpriză Şoimii Lipova, aşadar un egal astăzi nu i-ar ajuta cu mai nimic.

Se întâlnesc două echipe cu rezultate departe de aşteptări

Iată şi datele tehnice de la care pleacă partida de astăzi. Gazdele din Deva ocupă aşa cum spuneam locul 14 în seria a patra, cu patru puncte (o victorie, un egal şi cinci înfrângeri), golaveraj 4 – 11. Oaspeţii se prezintă la meci de pe locul 9, având nouă puncte (două victorii, trei egaluri şi două înfrângeri), golaveraj 13 – 10. Devenii nu au mai cunoscut gustul victoriei din prima etapă de campionat încoace, în ultimele trei etape suferind tot atâtea înfrângeri. Ultimul punct obţinut a fost la acel 0 – 0 de acasă cu Unirea Alba Iulia, din runda a patra.
Ocupantă a poziţiei secunde în ultimele două ediţii de campionat, CSM Şcolar a început campionatul groaznic, fără victorie în primele trei etape, ceea ce ulterior a dus şi la demisia preşedintelui clubului Lolea. Nici continuarea nu a fost strălucită, cu doar două victorii (3 – 1 cu CS Hunedoara şi 4 – 1 cu Unirea Alba, ambele pe teren propriu), ceea ce nu a putut contrabalansa înfrângerile suprinzătoare cu Gloria Lunca Teuz Cermei şi Millenium Giarmata sau semieşecurile numite egalul de acasă cu Crişul Chişineu Criş sau cel de la Lugoj cu CS Municipal, o umbră a formaţiei din sezoanele precedente.
În ultima etapă Reşiţa a scos un egal la Cugir, 2 – 2 cu Metalurgistul, o altă echipă cu pretenţii în această serie a patra. Iată şi formaţia aliniată de antrenorul Octavian Benga în acest joc: Zimmermann – Szijj, Bactâr, Vlădia, Vadasis (79 Toma) – Breşneni, Mierlicu – Săulescu (61 Prodan), Ene, Taciuc – Curtuiuş (69 Staicu). Golurile bănăţenilor au fost marcate de Săulescu (10) şi Prodan (87), între acestea venind reuşitele gazdelor semnate de Şaucă (44) şi Dican (62).

Back to top button