glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Liga întâi de futsal a pornit la drum cu rezultate interesante

Derulată pe parcursul a patru zile, de sâmbătă până marţi inclusiv, etapa inaugurală a Ligii întâi la futsal ne-a arătat cam la ce ne putem aştepta de la sezonul competiţional 2018 – 2019. Nu au fost consemnate surprize majore, însă scorurile înregistrate – strânse sau dimpotrivă – spun şi ele ceva despre raportul de forţe din actuala ediţie de campionat.

 

Primele cinci clasate din campionatul trecut au început cu victorii

 

Cronologic, deschiderea sezonului a făcut-o deţinătoarea titlului. Informatica Timişoara s-a deplasat tocmai în celălalt capăt al ţării, la Vicovu de Jos, judeţul Suceava, unde a întâlnit Bukovina. Echipa gazdă, clasată pe locul 5 în ediţia trecută a ligii a doua şi înscrisă în prima ligă doar din cauza retragerii Muncitorului Reşiţa, nu a putut face faţă timişorenilor, învingători cu 10 – 1. Chiar dacă a avut în această vară plecări notabile – Simic, Rakic, Felipe Oliveira – Informatica şi-a completat lotul cu jucători de valoare şi cu siguranţă va fi angrenată din nou în lupta pentru trofee.
Despre meciul lui Autobergamo de la Deva şi victoria la scor, 14 – 2 cu Clujana Cluj, am relatat pe larg în ziarul nostru şi nu prea mai sunt multe de spus; cam aceasta e diferenţa între o formaţie de top din Liga 1 şi câştigătoarea din Liga 2.
Interesant este rezultatul de la Odorheiu Secuiesc, un 5 – 4 pentru Futsal Klub în disputa cu Politehnica Iaşi, cel mai strâns scor al etapei. Ambele echipe au evoluat sezonul trecut în play-off – unde Odorheiu a terminat pe locul 4, iar Politehnica pe 6 – însă decalajul valoric era considerat mult mai consistent în favoarea gazdelor. A slăbit Odorheiu, s-a întărit Iaşiul sau pur şi simplu s-a întâmplat un joc mai echilibrat, acum la început de sezon? Posibil să fie doar ultima variantă ori câte puţin din fiecare, vom vedea ce se întâmplă mai departe.

 

United a câştigat primul derby al campionatului

 

Cel mai aşteptat meci al rundei s-a jucat la Galaţi, unde vicecampioana United a primit vizita celor de la Imperial Wet Miercurea Ciuc. Anunţată cu surle şi trâmbiţe ca una din marile favorite la titlu în urma transferurilor făcute, formaţia ciucană a început campionatul cu stângul, fiind învinsă cu 4 – 2. Gazdele s-au dus la 2 – 0 încă din debutul partidei graţie „dublei” lui Laşcu, însă ex-deveanul Robert Matei a redus din diferenţă, iar Alvaro a egalat în ultimul minut al primei reprize. Crăciun i-a readus pe gălăţeni în avantaj la mijlocul reprizei a doua, pentru ca acelaşi Laşcu – omul meciului – să stabilească scorul final în penultimul minut de joc, realizând un hat-trick.
În partida care a închis etapa, Gloria Buzău a mai spălat din onoarea noilor promovate, cedând cu un rezonabil 2 – 5 pe teren propriu în faţa Dunării Călăraşi, locul 5 la ediţia precedentă a Ligii întâi. Şi astfel ocupantele primelor cinci poziţii în sezonul trecut au pornit cu victorii în campionat, arătând că lucrurile nu s-au schimbat prea mult peste noapte în futsalul românesc.

 

Ce ne aşteaptă în etapa viitoare

 

Pentru Deva urmează duminică deplasarea în judeţul Suceava, unde va întâlni la Vicovu de Jos o altă nou promovată, Bukovina. Meciul se va juca la o oră mai puţin obişnuită, 13. Tot duminică Clujana primeşte vizita Odorheiului, şi aici oaspeţii fiind mari favoriţi la obţinerea celor trei puncte. Mult mai interesantă pare pare partida de luni dintre Politehnica Iaşi şi United Galaţi, chiar dacă şi aici gălăţenii sunt cotaţi cu prima şansă. Se mai joacă în aceeaşi zi Informatica Timişoara – Dunărea Călăraşi, practic primul examen adevărat pentru ambele echipe după succesele facile de la Vicov, respectiv Buzău. Jocul de închidere al etapei – programat iniţial sâmbătă, dar mutat ulterior marţi – se va disputa la Miercurea Ciuc, unde trupa lui Cosmin Gherman, şifonată de înfrângerea de la Galaţi, nu ar trebui să aibă probleme cu nou venita în prima ligă CSM Gloria Buzău.

 

Etapa 1, rezultate

Bukovina Vicov – Informatica Timişoara 1 – 10
Autobergamo Deva – CFF Clujana 14 – 2
FK Odorheiu Secuiesc – CSM Politehnica Iaşi 5 – 4
United Galaţi – Imperial Wet 4 – 2
SCM Gloria Buzău – Dunărea Călăraşi 2 – 5

 

Etapa viitoare

duminică, 16 septembrie
ora 13: Bukovina Vicov – Autobergamo Deva
ora 15: Clujana Cluj – FK Odorheiu Secuiesc
luni, 17 septembrie
ora 16: Politehnica Iaşi – United Galaţi
ora 18: Informatica Timişoara – Dunărea Călăraşi
marţi, 18 septembrie
ora 19: Imperial Wet – Gloria Buzău